+999 mẫu tranh thêu chữ thập đẹp, cách thêu tranh đơn giản tại nhà.

Rate this post

Ishte një kohë kur njerëzit dhe familjet nxitonin të blinin dhe të qëndisnin kryqe. Kryqëzimi është një linjë pikturash të bëra me dorë me një proces jashtëzakonisht të thjeshtë, por kërkon shumë kohë. Linja e pikturave të qëndisjes së punuar me dorë është e pëlqyer nga shumë njerëz për shkak të thjeshtësisë së saj, jo shumë ngjyra. Pikturat përdoren shpesh si dekorime në shtëpi ose dhurata për ngrohjen e shtëpisë, hapje …

Për të mësuar më shumë rreth Qëndisje kryq si dhe si të qëndisni kryqe. Të gjithë mund të ndjekin artikullin e mëposhtëm.

Çfarë është Kryqi i Qëndisjeve? Murale murale të bukura dhe kuptimplote.

Thurja kryq, e njohur edhe si thurje X, është një lloj pikture që qëndiset në pëlhura të përafërta me katrorë të barabartë në mënyrë që qepjet të formojnë një kryq të rregullt. Ekzistojnë dy lloje kryesore të pëlhurave që përdoren për qëndisje me thurje të kryqëzuar Kush da dhe pëlhurë Edhe endje (leckë e papërpunuar). Pëlhura Aida është pëlhura kryesore që përdoret për qëndisjet me thurje të kryqëzuara.

picture-theu-chu-thap-01

Qëndisja me qepje kryq vjen nga shumë kohë më parë, të lashtët shpesh përdornin qëndisje për të bërë dekorime ose thjesht punë të grave të lashta. Gradualisht me kalimin e kohës, produktet e qëndisjes morën vlerësimet e njerëzve për cilësinë dhe vlerën e tyre. Dhe linja e qepjeve të kryqëzuara dekorative është bërë më e popullarizuar, duke dëshmuar se produktet e punuara me dorë kanë gjithmonë një vend shumë të rëndësishëm edhe pse makinat moderne mund të krijojnë produkte më të bukura dhe cilësore.

picture-theu-chu-thap-02

Qëndisja kryq ka një mënyrë mjaft të thjeshtë të qëndisjes, kështu që çdokush mund ta bëjë atë. Dizenjot e larmishme janë etnike por edhe shumë moderne, të cilat mund të përdoren si dhurata, dhurata për ngrohjen e shtëpisë ose si piktura muri për të dekoruar hapësirën e shtëpisë.

Mjetet e nevojshme për qëndisje me thurje kryq.

picture-theu-chu-thap-03

 • Gjilpëra me thurje kryq
 • Vetëm thurje kryq
 • Kornizë fotografish me qëndisje kryq
 • Gërshërë

Këto artikuj zakonisht paketohen nga furnizuesi me porosinë, kështu që nuk keni nevojë t’i blini veçmas.

Koleksion i modeleve të thurjeve të kryqëzuara që pëlqehen nga shumë njerëz.

Për të folur për modelet e thurjeve të kryqëzuara, ka shumë modele në treg me shumë tema të ndryshme. Megjithatë, mes tyre, ka disa modele me thurje kryq që zgjidhen nga shumë, sepse ato jo vetëm që janë të bukura, por kanë edhe shumë kuptime të mira. Pikturat me thurje kryq nuk mund të përdoren vetëm si dekorim, por edhe një objekt jashtëzakonisht i dobishëm feng shui. Le të hedhim një vështrim në mobiljet e Phat Binh Minh përmes modeleve të bukura dhe domethënëse të thurjeve të kryqëzuara.

Qepje kryq peizazhi.

Pikturat me qepje të kryqëzuara të peizazhit janë mostra pikturash me temën e lumenjve, maleve, detit ose peizazheve të bukura. Peizazhet e bukura janë kryevepra të dhuruara nga natyra njeriut. Që nga kohërat e lashta, pikturat e peizazhit kanë qenë gjithmonë një temë e preferuar që jo vetëm përfaqëson bukurinë dhe madhështinë, por gjithashtu sjell vlera jashtëzakonisht të mira të feng shui.

picture-theu-chu-thap-04

Pikturat me qepje kryq peizazhi, edhe pse jo aq të mprehta sa vijat e printuara, sjellin një bukuri jashtëzakonisht të thjeshtë. Bukuria e natyrës, bukuria e vetëndërtimit. Modelet e qëndisjes së peizazhit sot kanë shumë lloje dhe përmasa, ju mund të zgjidhni lirisht modelin që ju pëlqen.

Qëndisje unike dhe e suksesshme me thurje kryq.

Pikturimi i suksesshëm i kodit unik është një model i pikturave të feng shui që shumë njerëz e duan. Imazhi i kuajve të fortë që përpiqen të galopojnë përpara tregon forcën dhe ngritjen e tyre në pozicione të reja. Pikturë unike e suksesshme si dhe dëshirat, dëshirat për të punuar pa probleme dhe për të përmbushur shumë suksese në jetë.

picture-theu-chu-thap-05

Qëndisja unike e suksesshme me thurje kryq është modeli më i shitur i pikturës sot.

Kryq me orë me qëndisje.

Qepja kryq e orës me qëndisje është një formë e përshtatshme e faqes së orës të punuar me dorë. Kombinimi i pikturave me orët nuk është shumë i çuditshëm, por modeli kryq i kombinuar me orë sjell veçanti dhe interes për shikuesit.

picture-theu-chu-thap-06

Me modelet e thurjes së kryqëzuar, ora do të jetë një dekorim dhe një masë kohore për t’ju ndihmuar të punoni më me efikasitet dhe në kohë në punë.

Temat për linjat e qëndisjes kryq të orës janë shumë të ndryshme, duke përfshirë: temat e natyrës, jetës, luleve, etj.

Kryqi i qëndisur i prindërve.

Babai dhe nëna do të thotë se nëna është diçka që e gjithë jeta e një personi nuk mund ta harrojë kurrë. Fotot e dashurisë së babait dhe nënës tërheqin shumë njerëz. Çdo familje dëshiron që gjithmonë të ketë fotografi të prindërve të varura në hapësirën e shtëpisë, që të kujtojnë kujtime dhe si dekorime.

picture-theu-chu-thap-07

Modele të qëndisjes me qepje kryq në tema prindërore me imazhe të një babai të moshuar që punon dhe një nëne që punon shumë për të rritur fëmijët e saj. Me poezi e këngë popullore, plot dashuri.

Qepje kryq 3D.

Nëse dëshironi të qëndisni një kryq 3D, duhet të theksohet se qepja e qepjeve duhet të ndjekë udhëzimet në mënyrë që piktura e përfunduar të ndjekë udhëzimet origjinale.

Qëndisje kryq bozhure.

Bozhure është një lule e bukur që jo vetëm shfaqet në shumë vende në poezi dhe pikturë, por edhe në feng shui.Kjo është gjithashtu një lule e mirë. Bozhure zakonisht shfaqet vetëm, por bukuria e saj i bën shumë njerëz të ndihen të fikët. Qëndisja kryq me bozhure mund të krijojë piktura unike me bozhure.

foto-theu-chu-thap-09

Kryq zambak uji i qëndisur.

Lotusi është një lule që jeton në baltë me erë të keqe, por ende ruan bukurinë dhe aromën e saj rrezatuese. Lulja e zambakut shpesh simbolizohet nga një grua e lashtë, e cila, megjithë vështirësitë e saj, ka ende një bukuri të jashtëzakonshme. Lotusi është gjithashtu një lule shumë tipike me petale rozë, stamena të verdha, hi blu, kombinim shumëngjyrësh për të krijuar një kryevepër nga natyra. Për të mos përmendur lule zambak uji ka një aromë jashtëzakonisht të këndshme dhe joshëse.

foto-theu-chu-thap-10

Qëndisja kryq zambak uji është imazhi i luleve zambak uji ose një pellg zambak uji, që do të thotë të sjellë bukuri. Linja e pikturave të qëndisjes së lotusit është gjithashtu shumë e njohur.

Qepje kryq e fatit dhe jetëgjatësisë.

Phuc Loc Tho janë tre pleq që simbolizojnë lumturinë, fatin e mirë dhe jetën e shëndetshme. Imazhi i Phuc Loc Tho shfaqet shpesh në ditën e Vitit të Ri si një dëshirë për të gjithë për një vit të ri paqeje, prosperiteti, shëndeti të mirë. Pikturat me thurje të kryqëzuara Phuc Loc Tho mund të jenë dhurata jashtëzakonisht domethënëse për të afërmit dhe miqtë.

foto-theu-chu-thap-11

Pikturë me thurje kryq me lundrim të qetë.

Një foto më e bukur që ka kuptimin e fatit dhe paqes që shumë njerëz e zgjedhin si dhuratë për të afërmit dhe miqtë është piktura me thurje kryq me lundrim të qetë. Pikturat janë imazhe të bukura të një anijeje që mund të kapërcejë çdo stuhi për të nxituar përpara.

foto-theu-chu-thap-12

Me këto modele me thurje kryq, jo vetëm që sjell kuptim të mirë, por edhe e bën hapësirën e shtëpisë tuaj më të bukur dhe luksoze.

Pikturë me qëndisje me qepje kryq të montimit.

Modeli i fundit i thurjes kryq që duam t’ju dërgojmë është modeli i Asamblesë Cuu Ngu Cong. Një foto e bukur me shumë kuptime në jetë. Modelet aktuale të qëndisjes nuk janë vetëm të ndryshme në dizajn, por ato gjithashtu përbëhen nga shumë imazhe të bukura me vlerë të lartë në feng shui.

foto-theu-chu-thap-13

Me modelet e thurjes kryq, bërja e një fotografie do të jetë jashtëzakonisht e vështirë, duke kërkuar që qëndistari të ketë durim dhe këmbëngulje për të mos hequr dorë përpara vështirësive. Nëse po kërkoni të qëndisni vetë një foto për të dekoruar shtëpinë tuaj ose si dhuratë për miqtë dhe familjen. Le t’i referohemi menjëherë mënyrës më të lehtë për të qëndisur një kryq.

Udhëzime se si të qëndisni një kryq në shtëpi të thjeshta.

Për të qëndisur një thurje kryq, duhet të përgatisni të gjitha mjetet e qëndisjes (siç u përmend më lart). Këtë artikull mund ta blini lehtësisht në dyqane shkrimi, dyqane arti. Megjithatë, nëse blini një grup pikturash me qira, këto mjete do të jenë të disponueshme me kompletin.

foto-theu-chu-thap-14

Për të qenë në gjendje të qëndisni një fotografi të një kryqi që është sa i bukur dhe i shpejtë, duhet të lexoni me kujdes udhëzimet, të shihni pozicionin e duhur të ngjyrës.

Për të qëndisur një kryq, tani mund të përdorni metodat e mëposhtme:

Si të qëndisni fotografi plus thurje të plotë (qepje e plotë).

Ndërtimi i një shenje plus krijohet duke konverguar një numër të madh qepjesh të vogla x. Është shumë e lehtë. Një rregull ‘artë’ dhe urgjent është të qëndisni një total xs në të njëjtën mënyrë. Ju duhet të qëndisni duke filluar nga kutia e sipërme majtas diagonalisht në kutinë e poshtme djathtas, pastaj nga kutia e sipërme djathtas në kutinë e poshtme majtas.

foto-theu-chu-thap-15

Si të qëndisni një shenjë plus me teknikën e qëndisjes së shumë shkronjave x (gjysmë thurje).

Pothuajse të gjitha modelet e sotme të qëndisjes së shenjave plus kanë ngjyra të printuara paraprakisht në pëlhurë, gjë që është shumë e përshtatshme për ata që qëndisin. Prandaj, gratë mund të zvogëlojnë kohën dhe punën duke qëndisur shumë shkronja x të së njëjtës ngjyrë gjatë një periudhe kohore, nga rreshti në rresht në vend që të qëndisin secilën x të vetme. Gjithmonë mbani mend se çdo x duhet të qëndiset në të njëjtën mënyrë. Kjo do të thotë, duke filluar nga katrori i sipërm majtas deri në sheshin e poshtëm djathtas për çdo thurje në të njëjtin rresht. Lidhni anën e majtë dhe qëndisni në anën e djathtë.

foto-theu-chu-thap-16

Kjo mënyrë e qëndisjes së shenjave plus me shumë x qepje të njëpasnjëshme do të ndihmojë në uljen e kohës së qëndisjes.

Nëse ka 1 ose 2 sforco ngjyrash në të njëjtin gamë, thjesht duhet të kaloni katrorin me ngjyra të ndryshme dhe më pas të qëndisni. Kur qëndisni deri në fund të rreshtit, kaloni gjilpërën në katrorin pikërisht mbi katrorin që sapo qëndisët. Më pas, mos i ndalni qepjet nga katrori i sipërm i djathtë diagonalisht poshtë në sheshin e poshtëm majtas.

Në situatën kur ka dhjetëra rreshta të së njëjtës ngjyrë, mënyra më e lehtë është të qëndisni nga poshtë lart. Pra, kur të përfundoni së bërë një seri x-sh, do ta kaloni gjilpërën përmes katrorit të sipërm majtas të shitësit të ardhshëm dhe do të përsërisni të njëjtat hapa të qëndisjes si rreshti i parë.

Qepja e pasme

Qepjet mbështesin modelin e qëndisjes që të jetë i qartë dhe shtojnë një pjesë unike dhe të veçantë, metoda e qëndisjes është që motrat qëndisin qepjet me grushta sikur të qepnin rroba të zakonshme, si të merrni qepjet një nga një, si të hiqni qepjet. nga afër Me sipërfaqen e pëlhurës, kthesat në figurë mund të qëndisen duke tërhequr fillin për të formuar një vijë kopjimi nëpër 1 deri në 2 madje deri në 3 qeliza, dhe nëse është e qëndisur me thurje tërthore, rekomandohet të qëndisni atë kuti me thurje. 3/4 qepjet do të duken patjetër më të bukura dhe më të mprehta në krahasim me qepjet x të plota.

foto-theu-chu-thap-18

Si të qëndisni një shenjë plus me hundën e insekteve (nyjë franceze)

Metoda e qëndisjes është si më poshtë: në gjilpërën nga vrima e një kutie qepjeje, njëra dorë e mbështet gjilpërën horizontalisht mbi pëlhurë, njëra dorë mbështjell fillin rreth majës së gjilpërës (e aftë për të mbështjellë 2-3 ose 4 fije në varësi në madhësinë e thurjes). brumbullin që po përpiqeni të qëndisni), më pas tërhiqni këto sythe poshtë afër dorës që mban gjilpërën dhe më pas tërhiqeni gradualisht gjilpërën, pasi të jetë krijuar një nyjë në fill, pastaj kur gjilpëra futet në anën e gabuar të pëlhurës dhe tërhiqet Hap pas hapi ruajeni nyjën e krijuar rishtazi për të qëndruar në pëlhurë (shënim: mos e tërhiqni shumë fort për të bërë nyjën në fill të ndjekë gjilpërën poshtë sipërfaqes së pasme të pëlhurës) .

foto-theu-chu-thap-17

Pavarësisht se si i qëndisni fotografitë, duhet t’i kushtoni vëmendje që të bëni gjithçka me kujdes dhe ngadalë, kontrolloni me kujdes përpara se të përfundoni.

Kuotim për piktura kryq të pa qëndisura, piktura të përfunduara me qepje kryq.

Qëndisja kryq është një linjë popullore e pikturave të punuara me dorë. Aktualisht, në tregun e qëndisjes me qepje kryq, ekzistojnë dy linja kryesore: linja kryq e paqëndisur për klientët që duan të blejnë dhe qëndisin dhe linja e qepjes kryq të përfunduar. Për shkak se qëndisja e një pikture të përfunduar kërkon shumë punë, kostoja e pikturave të përfunduara me thurje kryq është gjithashtu shumë më e lartë se ajo e pikturave të pa qëndisura.

 • Çmimi i pikturave kryq të pa qëndisura: rreth 250,000 deri në 700,000 / grup
 • Çmimi i kryqeve të përfunduara: rreth 2 000 000 – 10 000 000 / komplet.

Ju gjithashtu shihni se çmimi i këtyre dy produkteve është mjaft i ndryshëm. Nëse keni kohë të lirë, blini dhe qëndisni vetë fotografitë, fotografitë e qëndisura vetë do të jenë një dhuratë shumë domethënëse.

Ku të blini piktura cilësore dhe të lira me qepje kryq.

Bota e pikturave të bukura është një nga adresat që ofron qëndisje me qepje kryq cilësore dhe më prestigjioze. Blini piktura në dyqanin që do të merrni.

 • Stafi ka njohuri të thella për linjat e pikturave.
 • Lloje dhe dizajne të ndryshme pikturash për klientët që të zgjedhin.
 • Shërbim me cilësi të lartë, shërbim i vëmendshëm pas shitjes dhe kujdes ndaj klientit.
 • Shërbim entuziast, miqësor, në stil profesional.
 • Hapësira e dyqanit është komode dhe argëtuese.

Chaolong TV cảm ơn bạn đã đọc bài viết +999 mẫu tranh thêu chữ thập đẹp, cách thêu tranh đơn giản tại nhà. , hy vọng rằng những thông tin chúng tôi chia sẻ sẽ hữu ích cho bạn. Đừng quên Cháo Lòng TV là website trực tiếp bóng đá miễn phí, tốc độ cao, được yêu thích nhất hiện nay nhé !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *