BIDV Là Ngân Hàng Gì? Gửi Tiền Có An Toàn, Lãi Cao Không?

Rate this post

Duke iu referuar bankave që “kënaqin” klientët për sa i përket cilësisë së shërbimit dhe produkteve komunale, njeriu i madh BIDV nuk mund të anashkalohet. Edhe pse në vendin tonë ka gjithnjë e më shumë banka të zhvilluara me lehtësira të jashtëzakonshme, BIDV ruan ende pozicionin e saj si një nga bankat e mëdha kryesore në Vietnam.

Megjithatë, ka ende shumë klientë të rinj të panjohur Çfarë banke është BIDV? dhe cilësinë e shërbimit. Nëse jeni të interesuar edhe për çështjen e mësipërme, mos e injoroni këtë artikull për të mësuar të gjithë informacionin se çfarë është BIDV.

Referuar bankave që i “pëlqejnë” klientët, është e pamundur të anashkalohet njeriu i madh BIDV
Referuar bankave që i “pëlqejnë” klientët, është e pamundur të anashkalohet njeriu i madh BIDV

Cili është informacioni i detajuar i BIDV?

Duke iu referuar bankave në Vietnam, emrat me të cilët mund të njiheni përfshijnë Vietcombank, Agribank dhe SHB. Megjithatë, ajo është vetëm një nga bankat e pakta me shërbime të mira dhe produkte cilësore. BIDV është gjithashtu një nga bankat kryesore të shërbimit të mbështetjes financiare në vendin tonë, me seli në 35 Hang Voi Street, Ly Thai To, Hoan Kiem, Hanoi.

Emri i plotë

BIDV është Banka Tregtare Aksionare për Investime dhe Zhvillim të Vietnamit me emrin e transaksionit ndërkombëtar Banka për Investime dhe Zhvillim të Vietnamit SHA. Për të ndërtuar markën BIDV që njihet nga klientët e panumërt siç është sot, banka ka pësuar shumë ndryshime emri.

 • Emri origjinal i institucionit në vitet 1957 – 1981 ishte Banka e Ndërtimit të Vietnamit.
 • Ndryshimi i dytë i emrit në vitet 1981-1989 ishte Banka për Investime dhe Ndërtim të Vietnamit.
 • Deri në vitin 1989 – 2012 emri i bankës vazhdoi të ndryshojë në Banka për Investime dhe Zhvillim të Vietnamit.
 • Nga 01/05/2012 banka ndryshoi emrin dhe e mbajti deri më tani Banka Tregtare Aksionare për Investime dhe Zhvillim të Vietnamit me shkurtesën BIDV.
Banka Tregtare Aksionare për Investimet dhe Zhvillimin e Vietnamit me emrin e transaksionit ndërkombëtar Banka për Investimet dhe Zhvillimin e Vietnamit Sh.A.
Banka Tregtare Aksionare për Investimet dhe Zhvillimin e Vietnamit me emrin e transaksionit ndërkombëtar Banka për Investimet dhe Zhvillimin e Vietnamit Sh.A.

Historia e zhvillimit

Historia e BIDV është një rrugëtim i vazhdueshëm i një organizate që shoqëron gjithmonë misionin kombëtar. Koha e themelimit të bankës ishte shumë herët nga 26 prilli 1957 me institucionin financiar më të vjetër në vendin tonë. Procesi i ndërtimit dhe zhvillimit të BIDV është një rrugëtim i vështirë dhe sfidues.

 • Periudha 1957 – 1981Banka operon me funksionin kryesor shpërndarjen dhe shpërndarjen e investimeve kapitale ndërtimore nga buxheti kombëtar sipas detyrave të caktuara nga shteti për t’i shërbyer ndërtimit socialist të veriut dhe çlirimit të rajonit, Jugut, bashkojnë vendin.
 • Periudha 1981 – 1990: Shoqërimi i periudhës emocionuese të vendit – përgatitja dhe zbatimi i punës së rinovimit. Në mekanizmin e ekonomisë së tregut, detyra qendrore e bankës është t’i shërbejë mirë ekonomisë. Në të njëjtën kohë, zhvendoseni të gjithë ekonominë në iniciativë.
 • Periudha 1990 – 2012: Kombinuar me transformimin e BIDV nga një bankë e specializuar në një mekanizëm bankar komercial. Modeli i transformimit është në përputhje me parimin e tregtimit dhe orientimit të hapjes ekonomike.
 • Periudha 2012 – 2022: Kjo është një pikë kthese e madhe për të ndihmuar në transformimin e operacioneve sipas modelit të një banke tregtare aksionare për t’u zhvilluar fuqishëm në procesin e integrimit. BIDV pohon gjithnjë e më shumë pozicionin e saj me orientimin e integrimit ndërkombëtar sipas parimeve të tregut.

Vizioni, misioni

Banka Tregtare Aksionare për Investime dhe Zhvillim të Vietnamit – BIDV kryen misionin e sjelljes së shërbimeve, produkteve të përshtatshme dhe shumë stimujve tërheqës për klientët, aksionarët, punonjësit dhe shoqërinë. Pozicioni i BIDV në mendjet e klientëve dhe publikut ka qenë gjithmonë një grup pionier financiar dhe bankar.

Prandaj, vizioni i BIDV është që deri në vitin 2030, ajo të bëhet institucioni financiar me platformën më të mirë dixhitale në Vietnam dhe të ngrihet në krye në Azinë Juglindore. Duke mos u ndalur me kaq, BIDV përmirëson vazhdimisht cilësinë e shërbimit për të qenë në gjendje të hyjë në 100 bankat më të mëdha në Azi.

BIDV kryen misionin dhe vizionin e saj Krijimi i vlerave të qëndrueshme pioniere
BIDV kryen misionin dhe vizionin e saj Krijimi i vlerave të qëndrueshme pioniere

Çmimi Nderi

 • Çmuar 7 herë nga revista prestigjioze The Asian Banker Banka më e mirë me pakicë në Vietnam.
 • VNBA dhe IDG kanë votuar dy herë BIDV si Banka tipike e transformimit dixhital.
 • 4 vite radhazi fitoi banka Top 10 ndërmarrjet më të mëdha në Vietnam.
 • Brand Finance – Kompania lider në botë e konsulencës për vlerësimin e markës e rendit BIDV si Top 300 markat më të vlefshme bankare në botë.
 • Top 2000 kompanitë më të mëdha dhe më të fuqishme në botë votuar nga Forbes.
 • Nga viti 2016 deri në vitin 2020 janë ndarë çmime të njëpasnjëshme Bankë tipike me pakicë.
 • Në vitin 2021 Revista Global Banking & Finance i dha titullin Banka elektronike më inovative në Vietnam kur BIDV lëshon aplikacionin BIDV iBank.
Çmimi Nderi
Çmimi Nderi

Kuptimi i logos

Kuptimi i logos paraqet imazhin e ecjes përpara, duke pohuar se shtylla e zhvillimit të Bankës janë burimet njerëzore dhe klientët. Logoja përfaqëson gjithashtu lëvizjen dhe rotacionin e vazhdueshëm të inovacionit në cilësinë e shërbimit, duke u përgatitur për një transformim më të fortë në epokën dixhitale dhe integrim të thellë ndërkombëtar.

Kuptimi i logos përfaqëson imazhin e ecjes përpara, duke afirmuar shtyllën e zhvillimit
Kuptimi i logos përfaqëson imazhin e ecjes përpara, duke afirmuar shtyllën e zhvillimit

Ngjyra kryesore e identitetit të markës BIDV është jeshile smeraldi me lule kajsie dhe yll ari. Smeraldi është një nga katër gurët e çmuar, i kristalizuar gjatë miliona viteve, ngjyra jeshile gjithashtu simbolizon jetën, jetëgjatësinë dhe ambicjen. Krijoni një bankë të gjelbër që përfaqëson zhvillimin e qëndrueshëm të Vietnamit.

Ngjyra e verdhë e luleve të kajsisë është gjithashtu ngjyra e agimit, duke krijuar një pamje të freskët, dinamike por jo më pak moderne. E verdha është gjithashtu ngjyra që tregon identitetin e industrisë bankare dhe financave.

Fushat aktuale të biznesit të BIDV

Pas afro 65 vitesh themelimi dhe zhvillimi, BIDV ka arritur shumë suksese. Zakonisht ofron produkte dhe shërbime me cilësi të lartë, të denjë për të qenë një bankë lider në Vietnam.BIDV merr pjesë në investime dhe zhvillim në fushat e investimeve financiare, bankare, sigurimeve, letrave me vlerë dhe investimeve në fusha të tjera.

Produktet dhe shërbimet e ofruara nga BIDV

Produktet dhe shërbimet bankare të ofruara nga BIDV janë jashtëzakonisht të ndryshme. Çdo produkt dhe shërbim sjell shumë shërbime unike për klientët me përvojën më të plotë.

Depozitoni produkte

Produktet e depozitave që u shërbejnë klientëve individualë dhe të korporatave përfshijnë:

 • Depozitë me afat
 • Depozitë pa afat
 • Pagesa e depozitës
 • Depozitë e specializuar
 • Depozita për tregtimin e letrave me vlerë.
 • Depozita e Kursimeve BIDV Online

Produktet e kredisë

Produktet e kredisë së bankës janë jashtëzakonisht tërheqëse me shumë programe preferenciale për klientët.

 • Produktet e kredisë për shtëpi
 • Produkte të kredisë për ndërtimin e shtëpive
 • Produkte huazimi për të blerë mjete transporti (makinë)
 • Produkte huazimi për qëllime studimi jashtë vendit
 • Produkte huazimi për prodhim dhe biznes
 • Mbështetni kreditë hipotekare dhe kreditë hipotekare
Produktet dhe shërbimet bankare të BIDV janë jashtëzakonisht të ndryshme
Produktet dhe shërbimet bankare të BIDV janë jashtëzakonisht të ndryshme

Shërbimi i kartave

 • Karta e debitit të brendshëm
 • Karta Ndërkombëtare e Debitit
 • Kartë ndërkombëtare me parapagesë
 • Kartë krediti ndërkombëtare
 • Kësti i kartës së kreditit

KUJDES: Ne kemi krijuar paketën vetëm për ju Kredi të pasigurta me norma interesi jashtëzakonisht të favorshmeJu lutemi plotësoni formularin e mëposhtëm për më shumë informacion:

Po ngarkohet…

Banka Dixhitale

 • Mobile banking
 • BIDV Home
 • Shërbimi i automatizuar i makinerive tregtare
  • Aplikimi CMR
  • Aplikimi për ATM
 • Teknologjitë e reja përfshijnë
  • BIDV Samsung Pay
  • Aplikacioni BIDV Pay+

Pagesat dhe transfertat

 • Shërbimi i Pagesës
  • Shërbimi i lidhjes, depozitimit/tërheqjes së kuletave elektronike
  • Mbushni Vntopup
  • Shërbimi i pagesës së faturave me kontratë
  • Shërbimi i pagesave në internet
  • Shërbimi i rimbursimit të TVSH-së për të huajt
 • Transfertat e parave të brendshme
 • Transferimi ndërkombëtar i parave
 • Shërbimi i pranimit të pagesave me kartë për individë biznesi

Sigurimi

 • Sigurim i jetës
 • Sigurimi i jojetes
 • Fondi i sigurimit BIDV Metlife

Fondet

 • Shërbimi i ruajtjes së aseteve
 • Ndryshoni paketimin e shufrave të arit
 • Shkëmbimi i valutës nuk është i kualifikuar për qarkullim
 • Sekuestrimi i parave brenda natës
 • Mblidhni para me çantë të mbyllur
 • Mbledhja/disbursimi i parave të gatshme

Stoku

 • Agjentë burse
 • Shërbimi i letrave me vlerë
 • Tregtimi i aksioneve
 • Letrat me vlerë derivative

Si të kontaktoni bankën BIDV?

Aktualisht, banka BIDV aplikon shumë metoda kontakti për të mbështetur dhe për t’iu përgjigjur të gjitha pyetjeve dhe ankesave të klientëve në mënyrën më në kohë dhe më të shpejtë.

 • Shkoni direkt në zyrën qendrore të bankës në: 35 Hang Voi Street, Ly Thai To, Hoan Kiem, Hanoi
 • Kontaktoni Linja telefonike dhe Qendra e Kujdesit për Klientin BIDV: 1900 9247 dhe (+84) 24 22200588
 • Kontaktoni përmes faqes së internetit të bankës:
 • Kontaktoni me email: [email protected]
 • Kontaktoni përmes Fanpage:

Udhëzime për kërkimin e adresave dhe kërkimin e adresave të degëve dhe ATM-ve të BIDV

 • Hapi 1: Hapni shfletuesin e faqes në internet dhe vizitoni vn/atm-chi-nhanh.
 • Hapi 2: Në seksionin Kërko sipas zonës, zgjidhni se ku duhet të kërkoni në seksionin Provinca/Qyteti. Sistemi do të shfaqë informacionin e plotë për degën e vendosur në qytetin që zgjidhni.
 • Hapi 3: Klikoni në degën më afër jush, në hartën satelitore do të shfaqet numri i telefonit dhe adresa e degës.
Udhëzime për kërkimin e adresave dhe kërkimin e adresave të degëve dhe ATM-ve të BIDV
Udhëzime për kërkimin e adresave dhe kërkimin e adresave të degëve dhe ATM-ve të BIDV

Pyetjet e bëra shpesh

Përveç informacionit të sapo ndarë, ka shumë informacione që klientët duhet të përgjigjen në procesin e përdorimit të shërbimit. Sepse BIDV ka shumë produkte dhe shërbime për të tërhequr klientët. Më poshtë janë pyetjet e shpeshta të dërguara nga klientët në kanalin e kontaktit të bankës.

A është banka BIDV me reputacion?

BIDV renditet në listën e bankave tregtare më të mëdha në vendin tonë me kompaninë mëmë Bankën Shtetërore të Vietnamit. Banka ka një “Certifikatë lindjeje” sipas Dekretit nr. 177/TTg v/v të lëshuar nga Kryeministri për transferimin e Departamentit të Ndërtimit Kapital në Bankën e Ndërtimit të Vietnamit, në varësi të Ministrisë së Financave.

Të gjitha aktivitetet e BIDV janë nën menaxhimin dhe mbikëqyrjen e Bankës së Shtetit. Pra, përgjigja është se BIDV Bank është jashtëzakonisht me reputacion.

Pse duhet të përdorni produktet dhe shërbimet e BIDV?

Për të përmbushur nevojat më të mëdha të klientëve, BIDV gjithmonë kërkon potenciale dhe mbledh një ekip staf entuziast dhe të përkushtuar. Banka është gjithmonë e përkushtuar t’u ofrojë klientëve shërbime financiare të reja, më të pasura dhe më të përshtatshme.

Falë një rrjeti mbarëkombëtar degësh dhe zyrash, klientët e BIDV do të shërbehen më mirë dhe më shpejt se çdo bankë lider. Gjithashtu, për të fituar besimin e klientëve si sot, banka investon gjithmonë në shërbime të bazuara në teknologjinë moderne, duke u fokusuar në çdo produkt.

A duhet të paguaj tarifa kur përdor shërbimet në BIDV?

Jashtë Tarifa vjetore e BIDV sipas vitit, në varësi të çdo produkti dhe shërbimi në BIDV, klientët do të mund ta përdorin atë falas. Nëse duhet të paguani një tarifë, ajo është vetëm një shumë shumë e vogël.

 • Tarifa për transferimin e parave në degët e tjera në BIDV iBank është 10,000/herë
 • Tarifa për transferimin e parave nëpërmjet shërbimit të transferimit të shpejtë të parave 24/7 është 0.02%/shuma totale

Cilat janë dokumentet dhe procedurat nëse dëshironi të aplikoni për një kredi në BIDV?

Dokumentet dhe procedurat nëse dëshironi të aplikoni për një kredi në BIDV varen nga çdo lloj kredie dhe çdo paketë kredie specifike.

 • Kushtet për të aplikuar për një kredi
  • Klientët janë individë të moshës 18 – 65 vjeç që jetojnë dhe punojnë në territorin e Vietnamit.
  • Klientët kanë të ardhura të qëndrueshme dhe janë në gjendje të shlyejnë kredinë brenda periudhës së aplikimit për kredi.
  • Konsumatorë janë bizneset, organizatat e biznesit që operojnë ligjërisht dhe të licencuara nga autoritetet kompetente.
 • Dosja për të aplikuar për kredi në BIDV
  • Formulari i aplikimit për kredi sipas formularit të dhënë nga banka
  • Letërnjoftim shtetasi, pasaportë ose ID me foto.
  • Pasqyra e pagës dhe kontrata e punës e kompanisë ku punon klienti

Orari i punës së BIDV

A është e lartë norma e interesit të kredisë në BIDV?

Kohët e fundit, informacioni i ndarë Të gjitha informacionet se çfarë është banka BIDV. Shpresojmë që artikulli ynë t’ju ndihmojë të merrni informacione më të dobishme kur përdorni produktet dhe shërbimet e BIDV.

Chaolong TV cảm ơn bạn đã đọc bài viết BIDV Là Ngân Hàng Gì? Gửi Tiền Có An Toàn, Lãi Cao Không? , hy vọng rằng những thông tin chúng tôi chia sẻ sẽ hữu ích cho bạn. Đừng quên Cháo Lòng TV là website trực tiếp bóng đá miễn phí, tốc độ cao, được yêu thích nhất hiện nay nhé !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *