Cảm nhận 14 câu thơ cuối bài Chí khí anh hùng

Rate this post

Ndjeni 14 rreshtat e fundit të poemës Chi Chi Hero për të sqaruar karakterin e heroit Tu Hai, më shumë temperament se njerëzit, ambicie e madhe, një zemër për vendin por edhe duke mos harruar premtimin për të pritur me padurim ribashkimin.

Më shumë sugjerime për esetë që ndiejnë fragmentin heroik Chi Chi, në mënyrë që të kuptoni kontekstin e të gjithë artikullit, duke zhvilluar kështu idenë për të shkruar dhe ndjerë më mirë secilën poezi.

Tema: Ndjenja e 14 vargjeve të fundit të poezisë Chi Chi Hero

Eseja me notën e lartë ndjen heroike 14 rreshtat e fundit të fragmentit Chi Chi

Nguyen Du është një poet i madh në letërsinë vietnameze. Ai la pas shumë vepra të njohura, ndër të cilat vepra më e spikatur është “Truyen Kieu”. Vepra është një kritikë e shoqërisë feudale bashkëkohore të Nguyen Du dhe është gjithashtu vendi ku ëndrra e një shoqërie të drejtë shprehet me një hero të denjë për të qenë maço. Ajo aspiratë e Nguyen Du shprehet përmes personazhit Tu Hai, veçanërisht përmes fragmentit “Heroic Chi”.

Pas ulje-ngritjeve të para të jetës së saj, Kieu mendoi se u lirua kur u takua me Thuc Sinh. Por me një personalitet të dobët dhe të dobët, Thuc Sinh nuk mund t’i sillte një jetë të qetë. Pikërisht në këtë kohë ajo ra sërish në duart e trafikantëve Bac Ba, Bac Hanh dhe i rikthehet jetës së saj si prostitutë. Dhe jeta e Kieu mori një kthesë kur ajo kapi Tu Hai. Talenti, personaliteti dhe bukuria e saj e kanë bërë Tunën jashtëzakonisht të admiruar. Kështu ai e çliroi nga vendi i turpit dhe që atëherë me të për të qenë bashkë, por i pakënaqur me jetën aktuale, Tu Hai ishte i vendosur të largohej për të ndërtuar një karrierë të madhe pas një gjysmë viti që ishte me të.talent.

“Gjysmë viti” nuk është një kohë e gjatë, por ai gjysmë viti, Kieu dhe Tu Hai ishin jashtëzakonisht të afërt, jashtëzakonisht të “kripur”.

Pas lamtumirës së ashpër për largimin e Tu, Kieu ia besoi zemrën:

Edhe djali që shkoi në konkubinë ishte i vendosur të shkonte!

Nga kjo: Lumturia e ndërsjellë

Pse nuk keni shpëtuar nga fëmija i zakonshëm femër

Kur do dhjetë mijë yje

Zhurma e gongëve u ngrit në tokë, hijet mbushën qiellin

Sqaroni fytyrën e jashtëzakonshme

Pastaj do ta marrim

Ndryshe, katër pishina janë të pastrehë

Kieu kishte vetëm një zemër për ta ndjekur, sepse ajo nuk donte të jetonte në një situatë të vetmuar, të humbur si më parë. Fjala “i nënshtruar” që ajo tha është gjithashtu një nga ritualet morale konfuciane të “pajtueshmërisë”. Është jashtëzakonisht e arsyeshme. Sidoqoftë, në përgjigje të fjalëve të Kieu, Tu tha:

“Nga kjo: lumturia e ardhshme

Pse nuk keni shpëtuar nga fëmija i zakonshëm femër?”

Për të, Kieu nuk është vetëm partneri i tij i jetës, personi që do dhe adhuron, por edhe i besuari dhe i besuari i tij. Idealet e tij ishin sigurisht ato që ajo i kuptonte më së miri. Kjo është arsyeja pse Tu Hai dëshiron që ajo “të heqë qafe vajzën e zakonshme”, të heqë qafe mendimet e zakonshme të një gruaje dhe ta kuptojë dhe mbështesë atë. Pra, pse ajo nuk e kuptoi atë? Ai donte ta fajësonte atë. Ai largohet, por do të kthehet me lavdinë e fitores për të “pritur me dinjitet familjen e saj”

“Kur do të jenë dhjetë mijë yje

Zhurma e gongëve u ngrit në tokë, hijet mbushën qiellin

Sqaroni fytyrën e jashtëzakonshme

Pastaj do ta çojmë në shtëpi”.

“I vendosur të lë fanellën

Tehu i erës pret kilometrat e detit.”

Sapo mbaroi së foluri, u largua jashtëzakonisht i vendosur dhe i vendosur, pa hezitim, pa lënë që emocionet t’i ndikonin vullnetin. Këtë personalitet e kemi parë kur ai e shpengoi Kieu nga dyshemeja e gjelbër, jashtëzakonisht vendimtar dhe i egër. Largimi i tij në mënyrë konvencionale krahasohet me krahët e një zogu, të vendosur në një hapësirë ​​të madhe “të rënda”, ne e shohim imazhin e Tu si një simbol të një heroi me ideale fisnike dhe të jashtëzakonshme, me shtat universal.shtyllë. Fragmenti “shpirti heroik” përshkruan qartë imazhin e heroit Tu Hai “duke bashkuar qiellin dhe tokën për të mposhtur tokën në jetë”. Me stilolapsin e tij të talentuar konvencional, Nguyen Du i tregoi lexuesit vullnetin e madh të heroit Tu Hai. Ai vullnet dhe ideal është kaq i fuqishëm, i palëkundur dhe i madh, që pohon pozicionin e një heroi me staturën e universit.

Fragmenti përshkruan imazhin e një njeriu të vendosur të largohej për shkak të vullnetit të tij të madh, për idealet e tij me premtimin për t’u kthyer në lavdi. Është e vërtetë për dëshirën e Nguyen Du për një hero që do të guxojë të ngrihet kundër të fuqishmëve, të sjellë lumturi dhe të rifitojë drejtësinë në shoqëri.

Ndoshta ju intereson:

  • Ndjeni 4 rreshtat e parë të fragmentit heroik Chi Chi
  • Eseja ndjen 2 fjalitë e fundit të artikullit Chi Chi Hero

Shembull eseje ose ndjeni 14 vargjet e fundit të poemës Heroi Chi Chi

Shembull i esesë 1

Duke u shtyrë në dyshemenë e gjelbër për herë të dytë, Kieu ishte në një gjendje dhimbjeje dhe dëshpërimi ekstrem: “Duke ditur se nuk mund të iki nga parajsa – rrezikova edhe një shkumës për një ditë të gjelbër”. Tu Hai u shfaq papritmas në dyshemenë e gjelbër dhe gjeti Kieu – një shok shpirti. Me një “sy të kaltër” të mprehtë, Kieu e njohu shpejt Tu Hai si një hero që në momentin kur Tu nuk kishte bërë karrierë. Tu Hai e shpengoi Kieu nga dyshemeja e gjelbër dhe e mori për gruan e tij, por dashuria nuk mundi t’i mbante këmbët Tu Hai. Duke jetuar i qetë dhe i lumtur me një grua të bukur, Tu Hai papritmas i tha lamtumirë Kieu dhe u largua për të bërë një karrierë heroike.

Kjo është një poezi krijuese nga Nguyen Du. Fragmenti tregon guximin heroik të Tu Hait përmes lamtumirës me Thuy Kieu.

Fragmenti fokusohet në portretizimin e imazhit të heroit Tu Hai – një hero me shpirt fisnik, me vendosmëri për të realizuar idealet dhe aspiratat e tij të mëdha.

Kur Thuy Kieu i kërkoi Tu ta linte të ikte, Tu fajësoi shpirtin binjak që nuk e kishte hequr qafe “vajzën e zakonshme”. Tu Hai shpreson që Kieu do të shkojë përtej ndjenjave të zakonshme për të qenë gruaja e një heroi me karakter të jashtëzakonshëm. Ndaj më vonë në nostalgjinë e Thuy Kieu “Petals fantastike të trëndafilit fluturues/ I lodhur nga sytë e qiellit” nuk qëndron vetëm pritshmëria e një të dashuruari nga larg por edhe shpresa e suksesit në karrierë.

Fjalët e Tu Hait tregojnë gjithashtu se ai është një person shumë i sigurt. Edhe në skenën e zhveshur, Tu Hai e shihte veten si hero, karriera e tij dukej se ishte fort në duart e tij. Tani ai sapo ka nisur të largohet me “shpatën e shalës”, por ka konfirmuar se jo më shumë se një vit më vonë do të kthehet me një pasuri të madhe.

Tu Hai është një personazh i ndërtuar nga Nguyen Du në drejtim të idealizimit. Për të ndërtuar këtë personazh, poeti përdori shumë truke artistike për të portretizuar imazhin e heroit: përdorimin e fjalëve, ndërtimin e imazheve, gjuhën e dialogut,… të gjitha këto nxjerrin në pah bukurinë e heroit, të jashtëzakonshmen e Tu Hait.

Ai person dëshiron të valëvitet në qiejt e lartë dhe në tokë, dhe refuzon të lidhet në një jetë të ngushtë. Nguyen Du e krahasoi Tu Ha me një zog që, kur ngrihet, është si një re në qiell dhe sa herë që fluturon, pushon për nëntëdhjetë mijë milje. Ky imazh e ndihmoi autorin të përshkruante lirshëm momentin e lamtumirës midis Tu Hai dhe Thuy Kieu

Gjuha e dialogut është gjithashtu e domosdoshme duke kontribuar në nxjerrjen në pah të guximit të heroit. Duke e ditur mirë se fjala “katër pishina është në shtëpi” Kieu ende kërkoi me zell të shkonte me të: “Ajo tha që” Fati i një vajze është i bindur / Burri që shkon te konkubina gjithashtu dëshiron të shkojë” Tu i tha fjalët e saj të vendosura dhe i besoi.u kthye me “dhjetë mijë ushtarë elitë – zhurma e gongut u ngrit në tokë, hija e mbushi rrugën”. Ai premtoi: “Ndoshta një vit nga tani!” Fjalët e Tu nuk tregojnë vetëm trimërinë e heroit, por tregojnë edhe se ai është një person shumë i sigurt, beson në forcën e tij, beson në talentin e tij, do të bëjë një karrierë të madhe.

Përmes tekstit ndjeni 14 rreshtat e fundit të poezisë Chi Chi Hero u tregoi lexuesve se si të aplikojnë në mënyrë fleksibile dhe kreative elementet artistike: fjalët, imazhet, gjuhën e dialogut, Nguyen Du ka arritur të ndërtojë personazhin Tu Hai. Tendenca për të idealizuar me tipare të bukura dhe të gjalla të karakterit të mbushura me idealizëm.

Shembull i esesë 2

Duke rënë në grackën e Tu Ba, Thuy Kieu duhej të hynte në dyshemenë e gjelbër me humor:

“Të jesh i lumtur do të thotë të jesh i lumtur,

Kush është ajo treshe e ëmbël për kë?”

Këtu, Kieu takohet me Thuc Sinh, i cili konsiderohet një “tri-tingull” për Kieu. Por për shkak të dobësisë së saj, Thuc Sinh nuk mundi ta mbante Kieu, kështu që ajo ra në duart e Bac Ba, Bac Hanh dhe u desh të bëhej përsëri prostitutë.

Jeta e Kieu dukej se ishte plotësisht e bllokuar, kur papritur u shfaq Tu Hai dhe e nxori Kieu nga turpi. Dy njerëz jetojnë të lumtur “Djem, heronj dhe vajza të një varke – Phi Quyen krahason feniksin e bukur dhe simpatik hipur në një dragua”. Por Tu Hai nuk ishte i kënaqur me jetën e qetë në krah të talentuarit Kieu, donte të bënte një karrierë të shkëlqyer, ndaj pas gjysmë viti i tha lamtumirë Kieu. Fragmenti (nga vargu 2213 në vargun 22300, duke përfshirë gjuhën e autorit dhe gjuhën e dialogut, tregon karakterin e Tu Hai.

Në “Përralla e Kieu”, nëse personazhi Thuy Kieu është ndërtuar nga Nguyen Du si një simbol i bukurisë dhe idealit thelbësor të jetës reale, personazhi Tu Hai, përmes fragmentit “Heroic Chi”, është ndërtuar përsëri nga Nguyen. Du si një imazh plot natyrë romantike dhe epike.

Imazhe konvencionale, madje përshkruese dhe përshkruese, të kombinuara me fjalë solemne kino-vietnameze, së bashku me një thyerje ritmike të ekuilibruar dhe të fuqishme në vargjet e poezisë që përmbajnë staturën, talentin dhe ambicien e përmendur më lart si të konfirmuara. përcaktuan dhe ngulitën personalitetin e një personazh i jashtëzakonshëm me një shpirt të mbushur me ëndrra romantike, që endet horizontalisht dhe vertikalisht, duke dashur të ndryshojë botën e jetës… Në këtë kuptim, a mund të bëhet ëndërr imazhi i Tu Hai? Shpresa në shpirtin e Nguyen Du: A dëshiron të t’i shpëtosh jetën Kieu, një shpirt, një bukuri, një talent që përfaqëson një kuintesencë të jetës reale?

Pas fjalëve të poetit për disponimin dhe vendimin e “burrit” vjen një dialog mes çiftit. Kieu donte të vepronte sipas etikës tradicionale konfuciane, kështu që ai i tha Tu Hait:

Ajo tha: “Fati i një vajze është i bindur,

Ai shkoi te konkubina dhe iu lut të shkonte”.

Kieu kërkoi me gjithë zemër të ndiqte nga lart çdo hap të hapave të tij për të përmbushur moralin që kishte vendosur konfucianizmi: Si vajzë, “në shtëpi, nënshtrojuni babait, bëhuni burrë i martuar dhe dhëndër”. Kemi edhe një thënie

Kudo që të shkosh, më lër të shkoj me ty

Unë jam i uritur, jam i ngopur, jam i ftohtë, jam portokalli

Këtu bëhet fjalë për logjikën. Në fakt, ndoshta Kieu kërkoi të ndiqte Tu Hain për shkak të dashurisë, sepse pas shumë vitesh të goditur nga dallgët dhe dallgët, Kieu kishte gjetur një shpirt binjak.

Por me Tu Hai është ndryshe. Ai u përgjigj:

Nga kjo: “Zemra është e ndërsjellë,

Pse nuk keni shpëtuar nga fëmija i zakonshëm femër?”

Tu Hai kishte ndërmend të fajësonte Kieu-n, por ishte një qortim i dashur: : Meqenëse njerëzit e njohin njëri-tjetrin kaq thellë, pse të vazhdoni të mbani mendësinë e cekët të një gruaje të zakonshme!

Pas atij qortimi të butë plot dashuri, Tu Hai shpjegoi qartë. Nga detyrimi për të rekrutuar ushtarë të mirë, bëni gjëra të jashtëzakonshme. Lexuesit mund të konkludojnë se Tu rekrutoi gjeneralë dhe heronj të mirë për të krijuar dhe sunduar vendin. Për të, një gjë e tillë është:

Deri tani katër pishina pa shtëpi,

Theo është gjithnjë e më i zënë duke ditur se ku të shkojë?

Ky është një realitet në jetën e një ushtari. Fjala e paraqitur tek Kieu e kuptoi qartë burimin. Bëhet fjalë për arsyen, por arsyeja që Tu përmendi është edhe për shkak të dashurisë. Fjala e këshilloi Kieu:

Ju lutem prisni pak,

Ndoshta është një vit më vonë!

Së bashku me premtimin:

Sqaroni fytyrën e jashtëzakonshme,

Pastaj do ta marrim.

Me atë argument dhe premtim të qartë, Kieu ndoshta nuk mund të thoshte asgjë më shumë. Dhe pavarësisht se çfarë tha ai, Tu Hai gjithashtu:

Vendosi të përfundojë largimin

Era e stuhishme ka ardhur në det.

E guximshme, vendimtare dhe e shpejtë është sepse kuptimi i dy vargjeve mbart imazhin e mësipërm. Njëherë e një kohë, lexuesit e dinin veprimin fisnik, të shpejtë dhe vendimtar të Tu Hait kur e shpengoi Kieu nga ndërtesa e gjelbër. Tani me atë personalitet, Tu Hai vepron jo vetëm për të ardhmen e tij, por edhe për Thuy Kieu. Para syve të lexuesit, imazhi i Tu Hait dhe ushtarit spermatozoid që kalërojnë një kalë përpara, duke lënë pas një re pluhuri në vend të imazhit konvencional të një zogu që fluturon me erën dhe retë.

Një portret me një sjellje heroike dhe një ambicie ëndërrimtare:

“Duke shkuar në parajsë, duke goditur tokën në jetë”

Dhe tani me fragmentin heroik Chi Chi, duke dëshmuar edhe një herë talentin e përshkrimit dhe portretizimit të personazhit të poetit Nguyen Du. Gjithashtu me metoda konvencionale, arti figurativ kombinohej me dialogë të njohur të zhanreve të lashta letrare, por kur Nguyen Du i zbatoi ato për të portretizuar personazhin Tu Hai. Në fragmentin e mësipërm, ai art është ndërthurur në mënyrë të përkryer në mënyrë krijuese, në mënyrë që lexuesit të mos harrojnë lehtësisht një figurë heroike, një shpirt plot ambicie të poetit.

Shihni gjithashtu: Përvijoni ndjenjën e fragmentit nga Chi Chi heroike

Këtu janë disa ese shembuj ndjeni 14 rreshtat e fundit të poezisë Chi Chi Hero përfshin artikujt më të mirë që janë përpiluar nga Reading. Shpresoj se do t’ju ndihmojë në procesin tuaj të të mësuarit. Ju uroj të gjithëve fat me mostrën 10.

Chaolong TV cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cảm nhận 14 câu thơ cuối bài Chí khí anh hùng , hy vọng rằng những thông tin chúng tôi chia sẻ sẽ hữu ích cho bạn. Đừng quên Cháo Lòng TV là website trực tiếp bóng đá miễn phí, tốc độ cao, được yêu thích nhất hiện nay nhé !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *