Cảm nhận về nhân vật An Dương Vương siêu hay (2 Mẫu)

Rate this post

Ndjenja për personazhin An Duong Vuong Në legjendat e An Duong Vuong dhe My Chau – Trong Thuy për të parë se An Duong Vuong ishte një mbret i aftë në qeverisjen e vendit, kishte dhembshuri për njerëzit, ishte i talentuar dhe i virtytshëm dhe ishte një mbret i mençur dhe i mençur. Por vetëm sepse një moment vigjilence e dobët ndaj armikut e bëri atë të humbiste gjithçka, duke i dhënë fund dinastisë që ai ndërtoi.

Ndjeni personazhin An Duong Vuong Përfshin një skicë të detajuar së bashku me 2 esetë më të mira mostër nga nxënësit e klasës së 10-të në të gjithë vendin. Përveç kësaj, mund t’i referoheni shumë artikujve të tjerë të mirë në kategorinë Letërsia 10.

Skicë e ndjenjave për personazhin An Duong Vuong

I. paraqitje: Prezantimi i personazhit të Dam Hunt

II. Trupi i postës:

1. Tiparet e përgjithshme të personazhit Dam Hunt:

– Dam San ka një pamje perfekte. Sipas konceptit të popullit Ede, Dam San është një personazh me bukuri dhe krenari të admirueshme. Ai ka një figurë muskulare, jashtëzakonisht të fortë, të bukur dhe të guximshme në Malësinë Qendrore

– Zëri i Dam Sanit është bujar

– Ai është një njeri i pasur

=> Sillni bukuri natyrore, të egra

2. Dam Hunt në ndeshje:

– Dam Hunt lufton me armikun, qëllimi legjitim i të cilit është të shpëtojë gruan e tij

– Dam Hunt është shumë heroik, nuk e vret armikun

– Dam Hunt lufton për lumturinë familjare, për një qëllim të drejtë

=> Dam San është një luftëtar trim, forcë e jashtëzakonshme, e denjë për admirim.

3. Dam Hunt kthehet dhe partia feston fitoren

=> Bukuria e guximshme e Dam Sanit dhe respekti i njerëzve për heroin e tyre.

III. fund: më tregoni ndjenjat tuaja për personazhin Dam San.

Ndjeni personazhin An Duong Vuong

Një Duong Vuong është një mbret i vërtetë në historinë e Vietnamit që nga kohët e hershme të ndërtimit dhe mbrojtjes së kombit. Legjenda e Mbretit An Duong Vuong është e bashkangjitur me elemente magjike të transmetuara në folklor. Historia e mbretit An Duong Vuong, i cili ndërtoi vendin dhe e humbi atë, është një mësim i vlefshëm i ruajtur dhe përcjellë nga paraardhësit tanë nëpër breza. Mbreti An Duong Vuong është një shembull i patriotizmit dhe mësimi i ruajtjes së vendit është ende efektiv edhe sot e kësaj dite.

Mbreti An Duong Vuong është një mbret me patriotizëm të thellë dhe vendosmëri për të mbrojtur vendin. Mbreti kishte talent dhe largpamësi kur e zhvendosi kryeqytetin nga mali Nghia Linh në fushën e Co Loa – ku toka është pjellore, uji është i bollshëm dhe transporti është i përshtatshëm. Menjëherë pas zhvendosjes së kryeqytetit, mbreti ndërtoi një kështjellë për të ndërtuar një mur për të luftuar pushtuesit e huaj. Mund të shihet se ky është një mbret i mençur dhe inteligjent që kujdeset për njerëzit dhe vendin. Puna e mbretit për ndërtimin e kështjellës u përball me shumë vështirësi, “sa herë të ndërtohet, aty bie”, “duhet shumë mund, por dështon” por me patriotizëm dhe vendosmëri për të mbrojtur vendin që mbreti nuk hoqi dorë. ndërtoi me këmbëngulje qytetin pa frikë nga vështirësitë.

Ndihma e mrekullueshme e breshkës së artë përfaqëson lavdërimin e meritës së mbretit, krenarinë për bëmat dhe arritjet e periudhës së Au Lac dhe në të njëjtën kohë lavdërimin e popullit për veprimet e mbretit An Duong për të mbrojtur vendin.Mbreti. Ajo që bëri mbreti ishte në harmoni me njerëzit dhe vullnetin e qiellit, kështu që Zoti dërgoi Breshkën e Artë për të ndihmuar mbretin. E prekur nga zemra e njerëzve, për vendin e mbretit, Breshka e Artë hoqi kthetrat e saj për An Duong Vuong për të bërë një hark magjik, së bashku me Devil Long Thanh – një sistem jashtëzakonisht i fortë mbrojtës, me “Dritën Shpirtërore” Kim Than Co”, një armë efektive për të sulmuar nga larg, An Duong Vuong mundi ushtrinë e Trieu Da kur ata pushtuan Au Lac, duke i bërë ata të humbin “të vrapojnë përsëri te Trau Son për të ndërtuar një kështjellë, duke mos guxuar të luftojnë, prandaj ju lutemi bëni paqe “. Mund të thuhet se Mbreti An Duong Vuong na la me shumë krenari në frymën e luftës kundër agresionit dhe mbrojtjen e vendit të mbretit dhe të paraardhësve tanë më shumë se dy mijë vjet më parë.

Një Duong Vuong është një mbret i vërtetë në historinë e Vietnamit që nga kohët e hershme të ndërtimit dhe mbrojtjes së kombit. Legjenda e Mbretit An Duong Vuong është e bashkangjitur me elemente magjike të transmetuara në folklor. Historia e mbretit An Duong Vuong, i cili ndërtoi vendin dhe e humbi atë, është një mësim i vlefshëm i ruajtur dhe përcjellë nga paraardhësit tanë nëpër breza. Mbreti An Duong Vuong është një shembull i patriotizmit dhe mësimi i ruajtjes së vendit është ende efektiv edhe sot e kësaj dite.

Mbreti An Duong Vuong është një mbret me patriotizëm të thellë dhe vendosmëri për të mbrojtur vendin. Mbreti kishte talent dhe largpamësi kur e zhvendosi kryeqytetin nga mali Nghia Linh në fushën e Co Loa – ku toka është pjellore, uji është i bollshëm dhe transporti është i përshtatshëm. Menjëherë pas zhvendosjes së kryeqytetit, mbreti ndërtoi një kështjellë për të ndërtuar një mur për të luftuar pushtuesit e huaj. Mund të shihet se ky është një mbret i mençur dhe inteligjent që kujdeset për njerëzit dhe vendin. Puna e mbretit për ndërtimin e kështjellës u përball me shumë vështirësi, “sa herë të ndërtohet, aty bie”, “duhet shumë mund, por dështon” por me patriotizëm dhe vendosmëri për të mbrojtur vendin që mbreti nuk hoqi dorë. ndërtoi me këmbëngulje qytetin pa frikë nga vështirësitë.

Ndihma e mrekullueshme e breshkës së artë përfaqëson lavdërimin e meritave të mbretit, krenarinë për bëmat dhe arritjet e periudhës së Au Lac dhe në të njëjtën kohë lavdërimin e popullit për veprimet e mbretit An Duong për të mbrojtur vendin.Mbreti. Ajo që bëri mbreti ishte në harmoni me njerëzit dhe vullnetin e qiellit, kështu që Zoti dërgoi Breshkën e Artë për të ndihmuar mbretin. E prekur nga zemra e njerëzve, për vendin e mbretit, Breshka e Artë hoqi kthetrat e saj për An Duong Vuong për të bërë një hark magjik, së bashku me Devil Long Thanh – një sistem jashtëzakonisht i fortë mbrojtës, me “Dritën Shpirtërore” Kim Than Co”, një armë efektive për të sulmuar nga larg, An Duong Vuong mundi ushtrinë e Trieu Da kur ata pushtuan Au Lac, duke i bërë ata të humbnin “të vrapojnë përsëri te Trau Son për të ndërtuar një kështjellë, duke mos guxuar të luftoni, prandaj ju lutemi bëni paqe “. Mund të thuhet se Mbreti An Duong Vuong na la me shumë krenari në frymën e luftës kundër agresionit dhe mbrojtjen e vendit të mbretit dhe të paraardhësve tanë më shumë se dy mijë vjet më parë.

Megjithëse An Duong Vuong ka një zemër dashurie për vendin dhe njerëzit, ka kontribuar në ndërtimin dhe mbrojtjen e vendit, por në të njëjtën kohë, ai është edhe fajtor. Krimi i mbretit ishte subjektiv, duke humbur vigjilencën dhe duke e parë nga lart armikun, duke çuar në tragjedinë e humbjes së vendit. Mbreti An Duong Vuong nuk vdiq sepse tregonte krenarinë e kombit, dhe në të njëjtën kohë, ishte gjykimi i drejtë i të parëve tanë me një mbret të respektuar që kishte edhe merita edhe mëkat.

Ndjenja për personazhin An Duong Vuong

Folklori është një nga pjesët e rëndësishme të letërsisë së kombit tonë. Ky është edhe zhanri që merr vëmendjen e një numri të madh lexuesish të moshave të ndryshme. Për sa i përket prozës, folklori përfshin zhanre si përralla, fabula, legjenda… Në të cilat historia e An Duong Vuong dhe My Chau Trong Thuy është një histori që është edhe legjendë edhe fjali.histori kombëtare.

Historia e An Duong Vuong dhe My Chau Trong Thuy është një histori rreth procesit të ndërtimit dhe mbrojtjes së kombit tonë në kohët e lashta. Në të cilin, një personazh që nuk mund të mos përmendim është An Duong Vuong. Ky është një mbret i vërtetë në historinë vietnameze, si një personazh i lidhur me legjenda imagjinare dhe emocionuese. Në veprën e tij, ai është mishërimi i dy imazheve: njëri është një mbret patriot që e do popullin e tij dhe gjithashtu një baba që i toleron dhe mbron me gjithë zemër fëmijët e tij.

Para së gjithash, kur qëndron në pozitën e një mbreti, kreu i vendit, An Duong Vuong është treguar patriot, që kujdeset për njerëzit, kujdeset për fatin e vendit. Kur mori fronin, ai u largua nga kryeqyteti nga një zonë malore në fushën e Co Loa. Duke shprehur kështu vullnetin dhe vendimin e mençur, largpamësinë e An Duong Vuong. Sepse ne mund të shohim lehtësisht se nëse njerëzit duan të jetojnë të lumtur, të zhvillohen dhe të përparojnë, zgjedhja e fushave pjellore është zgjedhja e duhur. Megjithatë, ka edhe rreziqe të caktuara. Si kreu i një vendi të vogël pranë një vendi të madh, presionet që duhej të duronte ishin të mëdha dhe përmbanin shumë pasiguri për sigurinë e vendit dhe sovranitetin e kombit. Ai u tregua gjithashtu një vizionar kur në procesin e ndërtimit të vendit, ai ndërtoi kështjellën Co Loa, ndërtoi mure për të parandaluar pushtuesit e huaj. Ndërtimi i kalasë nuk u krye brenda një ose dy ditësh, por u përball me shumë vështirësi. Qyteti “sa herë ta vendosësh aty do të bjerë”, u mundua shumë por dështoi. Ndoshta të tjerët do të dekurajohen nga shumë dështime, por An Duong Vuong me një patriotizëm dhe dashuri për njerëzit, një person me shpirt të fortë nuk i vuri mendjen vështirësive dhe vështirësive. Në ditën e vendosjes së kopesë për t’u lutur, pyesni planin e plakut me një gjeneral të çuditshëm, pastaj personalisht shkoni në portën lindore të Thanh Giang për të marrë Breshkën e Artë për ndihmë.

Para së gjithash, kur qëndron në pozitën e një mbreti, kreu i vendit, An Duong Vuong është treguar patriot, që kujdeset për njerëzit, kujdeset për fatin e vendit. Kur mori fronin, ai u largua nga kryeqyteti nga një zonë malore në fushën e Co Loa. Duke shprehur kështu vullnetin dhe vendimin e mençur, largpamësinë e An Duong Vuong. Sepse ne mund të shohim lehtësisht se nëse njerëzit duan të jetojnë të lumtur, të zhvillohen dhe të përparojnë, zgjedhja e fushave pjellore është zgjedhja e duhur. Megjithatë, ka edhe rreziqe të caktuara. Si kreu i një vendi të vogël pranë një vendi të madh, presionet që duhej të duronte ishin të mëdha dhe përmbanin shumë pasiguri për sigurinë e vendit dhe sovranitetin e kombit. Ai u tregua gjithashtu një vizionar kur në procesin e ndërtimit të vendit, ai ndërtoi kështjellën Co Loa, ndërtoi mure për të parandaluar pushtuesit e huaj. Ndërtimi i kalasë nuk u krye brenda një ose dy ditësh, por u përball me shumë vështirësi. Qyteti “sa herë ta vendosësh, aty do të bjerë”, u mundua shumë por dështoi. Ndoshta të tjerët do të dekurajohen nga shumë dështime, por An Duong Vuong me një patriotizëm dhe dashuri për njerëzit, një person me shpirt të fortë nuk i vuri mendjen vështirësive dhe vështirësive. Në ditën e vendosjes së kopesë për t’u lutur, pyesni planin e plakut me një gjeneral të çuditshëm, pastaj personalisht shkoni në portën Lindore të Thanh Giang për të marrë Breshkën e Artë për ndihmë.

Kalaja e Co Loa u kompletua në mënyrë solide si provë e inteligjencës dhe vizionit të tij.Një Duong Vuong vazhdoi të merrte në konsideratë aspekte të tjera se hendek i thellë nuk ishte domosdoshmërisht në gjendje të ndalonte armikun, por gjithashtu kishte nevojë për armë të fuqishme, trupa elitare. Përballë shqetësimeve të mbretit, Breshka e Artë u prek dhe ndihmoi në krijimin e një harku magjik falë kthetrave të tij. Pavarësisht përgatitjeve në shumë aspekte, tragjedia e humbjes së shtëpisë dhe shkrirjes ende ndodhi. Edhe pse kishte merita të mëdha në ndërtimin e vendit, kjo tragjedi Mbreti An Duong Vuong nuk mundi t’i shmangej përgjegjësisë. Ishte An Duong Vuong ai që bëri një gabim të rëndë që shkaktoi humbjen e shtëpisë së tij. Shumë njerëz besojnë se gabimi i An Duong Vuong që në momentin kur pranoi propozimin për martesë të Trieu Da, e martoi My Chau me të dhe më pas e la të qëndronte. Është subjektive, duke mos gjykuar komplotin e armikut. Aleanca me martesë politike në histori nuk është gjithashtu e çuditshme, megjithëse pikënisja e tij është e mirë kur ai dëshiron paqen dhe pakëson luftën, por është shumë sylesh.

Gjithashtu, shumë njerëz thonë se sjellja për Trong Thuy-n tek dhëndri është “fjeturia e bletëve, rritja e dhelprave në shtëpi”. Kjo është si të vendosësh një spiun në krah, veçanërisht kur nuk ka mbikëqyrje të ngushtë. Por ndoshta gabimi më i rëndë është mosmbajtja e sekretit shtetëror. Duke i treguar vajzës së saj për sekretet ushtarake dhe duke qenë shumë përçmuese ndaj armiqve, duke mos ditur të mbrojë sekretet. Edhe duke u mbështetur shumë në fuqinë e harkut. Kur dëgjoi se Trieu Da po dërgonte trupa për të luftuar, An Duong Vuong ishte ende i qetë, i vetëkënaqur dhe luante shah. Të gjithë kanë bërë gabime të rënda që çuan në tragjedi për veten e tyre dhe për të gjithë vendin.

Duke qëndruar në pozitën e një babai, Para humbjes së vendit, An Duong Vuong ishte një person që e donte shumë vajzën e tij. Këtë e tregon duke dëgjuar djalin e saj, duke i treguar sekretet e saj ushtarake edhe pse Chau im është vajzë. Por përveç kësaj, ai është edhe një baba i madh, vendosmërisht kur rrugës për t’u arratisur, kur e dinte se shkaku i problemit ishte djali i tij, nuk hezitoi të nxirrte thikën për ta prerë djalin e tij. Duke treguar kështu se ai është një person vendimtar që e ka prioritet ujin mbi punët e shtëpisë.

Nëpërmjet punës ne na ndihmojmë të kemi një pamje të re të historisë së mbretit legjendar. Veç kësaj, nata tjetër na jep një mësim që nuk duhet të nënvlerësojmë, të mbështetemi në avantazhet tona, por të përçmojmë armikun, por duhet të shqyrtojmë me kujdes dhe të vlerësojmë seriozisht kundërshtarët tanë.

Chaolong TV cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cảm nhận về nhân vật An Dương Vương siêu hay (2 Mẫu) , hy vọng rằng những thông tin chúng tôi chia sẻ sẽ hữu ích cho bạn. Đừng quên Cháo Lòng TV là website trực tiếp bóng đá miễn phí, tốc độ cao, được yêu thích nhất hiện nay nhé !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *