Đại tiệc Quan Lớn Tuần Tranh vào ngày nào?

Rate this post

Quan Lon Tuan Tranh është një figurë historike specifike, e famshme, ka një titull jete, ka një feat, ka një dinasti dhe ka një datë historike. Sa studiues kanë kërkuar dokumente, kanë kërkuar libra të lashtë, libra të lashtë për të gjetur se kush është ai, pra kush është në të vërtetë Quan Lon Tuan Tranh? Dita e madhe e Quan Lon Tuan Tranh? Ku është tempulli Quan Lon Tuan Tranh?

  • Si të organizoni lule SEN në lulëzim të plotë dhe jetëgjatë?
  • Marrja e tasave të temjanit: Rregulla për marrjen dhe kontrollimin e energjisë shpirtërore
  • Çfarë është një dong? Kush mund të bëjë homazhe?
  • Çfarë duhet të bëjnë shufrat e bakrit pas Hau Dong?
  • Shën Tran zbret në harpën e ekzorcistit
  • Çfarë do të thotë REZULTATE?

Piktura Quan de tuan, piktura Quan lon tuan

Sapo takova Shoqatën e Paqes dhe Valëve, Trieu Bach Than Provoi për dhuratën e Sac Phong Quan Tuan, Battled Liet Uy Hung, Saved the People, Saved the People, Quoc Phong Cong…

Pikturë Quan De Rrëshajëve

Emri i plotë: Pikturë Guan De Pentecost

Me titull: Mandarina e 5-të supreme e perëndisë supreme – Cao Lo Dai Vuong – De Fifth Tuan Tranh.

Detyrat: Perandori Jade i dha atij komandën e qiejve dhe tokës, duke zëvendësuar fuqinë e tre pallateve që përfaqësonin njerëzit (personeli i zotit), duke mbledhur para dhe para, duke zgjidhur karmën e padrejtë të botës.

Tema kryesore: Tempulli i tij u ndërtua në tempujt Ky dhe Lang Son, tempulli Ninh Giang Hai Duong dhe grykëderdhjet bregdetare.

Piktura Pentekostal Guanyin rreth fronit prej bronzi

Kur ulet në fushë, ai vesh një këmishë blu të qëndisur me dragonj dhe tigra; kryeni ceremoninë e djegies së temjanit, ceremoninë e kurorëzimit, dëshmoni ceremoninë e eutanazisë dhe më pas kërceni shpatën e dragoit. Kur hapet një piano e madhe ose ndonjë festë tjetër, pasi të ftojnë mandarinat e mëdhenj, ata duhet të presin derisa Guanyin i Pestë i Madh të kthehet për të dëshmuar një herë e përgjithmonë poni-t janë në gjendje të shkëlqyer përpara se të merren.

Piktura e Tempullit të Quan De Rrëshajëve

Quan Lon Tuan Tranh gjithashtu adhurohet në shumë vende, por ka dy vendet më të famshme:

  • – I pari është Tempulli Ninh Giang ose Tempulli Quan Lon Tuan Tranh i ngritur në bregun e lumit (skelë tragetesh) Tranh në Ninh Giang, Hai Duong (ku është vendlindja e tij, ku ruante bregun e lumit Tranh, gjithashtu vendin ku jetonte) Ai është i dukshëm)
  • – I dyti është Tempulli Ky Cung, i cili është ndërtuar në skelin e lumit Ky Cung, përtej urës Ky Lua (ku u internua).

Dita kryesore e festës së mandarinës është në ditën e 25-të të muajit të 5-të hënor (ishte dita kur ai u internua dhe u kërkoi banorëve të vendlindjes që në këtë ditë të festonin përvjetorin e vdekjes), përveç kësaj, më 14 shkurt, tempujt e tij bënë një festë për të pritur ditëlindjen e mandarinës.

Kush është Quan Tuan i madh i vërtetë?

Ai është një personazh specifik historik, me emër, me titull jetësor, me një bëmë, një dinasti dhe një datë historike. Shumë studiues kërkuan dokumente, kërkuan libra të lashtë, libra të lashtë për të zbuluar se kush ishte ai në histori. Ai është sqaruar si një shenjtor specifik në histori, gjithçka është shumë e qartë, historia është regjistruar si Shën Tran. Në shtatë vitet e fundit rreth tij, si z. Coc, Quan ra në dashuri me gruan e gabuar të një mandarine të lagjes ose të një bregu lumi … janë bërë të gjitha legjenda.

Në besimin e adhurimit të sistemit të shenjtorëve në fenë vietnameze të Nënës së Shenjtë, ekziston ende një festë për të adhuruar Tranhin e Shenjtë Quan De Pentecostal. Emri i këtij shenjtori është sqaruar gradualisht me kalimin e viteve përmes një numri çmimesh të veçanta hau dong, të cilat ndryshojnë si në vendndodhje ashtu edhe në lokalitet. Kishte mjaft metoda të kundërta për të vërtetuar se nuk kishte asnjë lidhje midis Thanh Dongs kur shenjtori i tha se quhej Cao Lo – Kjo është një figurë historike e regjistruar në Dai Viet Su Ky. Në letër, Libri i huaj, Libri I – Dinastia Ky, si më poshtë: “Mbreti (An Duong Vuong) dërgoi shërbëtorin e tij Cao Lo (Ka një kopje të Cao Thong) si një hark magjik, duke përdorur kthetrën e një breshke si hark dhe e quajti atë Linh Quang. Zot i harkut kthetrat”.

Sipas këtyre dëshmive, duke krahasuar bibliografinë, Cao Lo (mbiemri i panjohur dhe viti i lindjes – ka vdekur 179 p.e.s., ka disa bibliografi të lashta që e shënojnë emrin e tij si Cao No, Cao Thong, Do Lo, Thach Than, etj.) ose Great. God Do Lo Thach Than) është një Zot i Madh – Gjenerali i famshëm i Thuc Phan An Duong Vuong. Ai lindi në komunën Cao Duc, rrethi Gia Binh, provinca Bac Ninh sot (mbreti i Hung King ishte Ministria e Vu Ninh, dinastia Qin i përkiste rrethit Tuong, dinastia Han i përkiste rrethit Giao Chi, që ishte toka e dy distrikteve Long Bien dhe Luy Lau.Shumë dinasti ndryshuan emrat e tyre.Shih hartën e Hong Ducit në vitin 21, u regjistrua si Kinh Bac, më pas u ndryshua në Tran. Në vitin e 3 të Minh Menh, u ndryshua në qytetin Bac Ninh. Në vitin e 13-të u quajt provinca Bac Ninh).

Është ai që shpiku harkun ndërkontinental (mund të gjuajë shumë shigjeta në një gjuajtje) i cili njihet edhe si harku magjik. Ishte ai që këshilloi Thuc An Duong Vuong të zhvendoste kryeqytetin në fusha, të gjente një tokë për të ndërtuar kryeqytetin në vendin ku ishte kryeqyteti i dikurshëm i shtetit Viet Thuong dhe Cao Lo ishte ai i caktuar nga An Duong Vuong. për të ndërtuar kështjellën e Co Loa. Në të kaluarën, komuna Co Loa në rrethin Dong Ngan, provinca Bac Ninh, historia e kështjellës Co Loa ishte shkruar si një mijë këmbë e gjerë (1 truong = 1.65 m, kështu që gjerësia është rreth 1650.m) dredha-dredha si një spirale , kështu që quhet Loa Thanh. , përsëri quhet Tu Long Thanh. Kinezët e quajnë atë Kunlun Citadel sepse është shumë e lartë – Dai Nam Nhat Thong Chi, ka cituar libri.

Pikturë Quan lon tuan, mandarinë mandarine

Në kohën e Mbretërve të 18-të të Hung, Cao Lo ishte një gjeneral i talentuar i vendit të pavarur të Van Lang, ai u caktua të bashkonte trupat me Tay Au Lac të Thuc Phan në mënyrë që Cao Lo të mund të drejtonte kundër 50,000 trupave Qin të udhëhequr nga Do Thu. e çoi ushtrinë të kalonte lumin Yangtze në jug për të pushtuar Bach Viet. Pasi pushtoi të gjitha zonat e Ngo Viet, Man Viet, . . . Ushtria Qin hyri në tokën e popullit lac viet. Populli Lac Viet u tërhoq për të mbajtur një vend të rrezikshëm për t’i rezistuar ushtrisë Qin. Për një kohë të gjatë, ushtrisë Qin i mbaroi paga, vietnamezët dolën për të luftuar dhe vrarë dhjetëra mijëra trupa Qin dhe Do Thu. Dinastia Qin duhej të tërhiqej në vend (Hoai Nam Tu, Historia, libri i cituar).

Kjo ishte lufta e parë e rezistencës vietnameze kundër pushtuesve të huaj e regjistruar në librat e historisë dhe bibliografitë, legjendat dhe besimet popullore si në Vietnam ashtu edhe në Kinë.

Pasi Thuc Phan bashkoi Van Lang dhe Tay Au Lac në vendin Au Lac, ai u vendos në Co Loa sipas mendimit të Cao Lo. Ai u emërua nga An Duong Vuong për të ndërtuar kështjellën e Co Loa, për të organizuar dhe trajnuar ushtrinë për t’u bërë e fuqishme. Ai ishte gjithashtu shpikësi i harkut ndërkontinental, një armë shumë e fuqishme me rreze të lashtë. Ai udhëhoqi ushtrinë Au Lac shumë herë për të mposhtur pushtuesit e Trieu Da në atë kohë, Nam Viet Vuong, nga zona e Luong Quang për të sulmuar dhe pushtuar territorin e Lac Viet. Ushtria Viet Au Lac u stërvit prej tij, me një armë me rreze prej mijëra harqesh ndërkontinentale që mund të gjuanin në të njëjtën kohë dhjetëra mijëra shigjeta bronzi, të cilat mundën ushtrinë e Trieu Da.

Për meritën e tij të madhe, ai u caktua në postin e lartë në Gjykatë. Ai ra në dashuri me Princeshën Mi Chau – vajzën e An Duong Vuong Thuc Phan, por Mi Chau ra në dashuri me Trong Thuy, djalin e Trieu Da, i cili kishte dërguar vazhdimisht një lajmëtar për t’u lutur për paqe në An Duong Vuong. Duke parë që ushtria e Au Lac ishte e fuqishme, duke e ditur se nuk mund të mposhtej me forcë ushtarake, Trieu Da përdori një skemë për ta detyruar djalin e Trong Thuy të martohej me Princeshën Mi Nuong për të zbuluar sekretin e organizatës ushtarake dhe specifikat e ndër- arma kontinentale me hark. Cao Lo e largoi An Duong Vuong-un që të linte My Chau të martohej me Trong Thuy, kështu që An Duong Vuong filloi të dyshonte për Cao Lo, kështu që ai pranoi të martohej me Trieu Da, duke besuar se harmonia do të parandalonte pushtimin. Strategjia e Nam Viet (Libri i parë që shënon faktin që Trong Thuy mashtroi Me Chau është libri i Giao Chau jashtë rajonit i nënshkruar nga xhaxhai i Thuy Kinh, i cituar në vëllimin 14). Pastaj Trong Thuy u kthye në Nam Viet dhe i paraqiti mbretit të Nam Viet Vuong Trieu Da të gjitha sekretet e mbrojtjes së Au Lac.

Ushtria e Trieu Da-së sulmoi, por nuk arriti menjëherë fitoren absolute. Harku ndër-krahinor gjithashtu nuk funksionon më si më parë, sepse ushtria e Trieu Da ka një mënyrë për të rezistuar. Një Duong Vuong besonte se Cao Lo kishte zbuluar sekrete ushtarake dhe shtoi një numër perëndish të fuqishëm që ishin xhelozë dhe e akuzuan atë se ishte gijotinë. Por për shkak se ai kishte merita të mëdha, në këtë çështje nuk kishte gjëra të qarta, kështu që Gjykata pezulloi shkarkimin e të gjitha posteve të Cao Lo në zonën kufitare (tani provinca Lang Son).

Për shkak të padrejtësisë që nuk mund të lirohej, i shtuar në integritetin e tij të paepur, kur mbërriti në vendin ku të shkonte, shoqëruesit sapo hapën prangat e tyre, Cao Lo u betua për vdekje për të vërtetuar pafajësinë e tij dhe u hodh në lumin Ky. E njëjta vetëvrasje . Pasi ai vdiq më 25 maj, Nham se viti (179 p.e.s.), gjykata u nda, ushtria e Au Lac pa udhëheqjen e Cao Lo u mund plotësisht nga sulmi i ushtrisë vietnameze jugore të Trieu Da. në Vitin e Rat (177 para Krishtit). Një Duong Vuong humbi dhe vrapoi me vajzën e tij, My Chau. Rrugës për t’u arratisur, sipas premtimit, Mi Chau spërkati pendët e patës për t’i thënë Trong Thuy-t të ndiqte, kështu që An Duong Vuong nuk mundi të shpëtonte, para se të vdiste, An Duong Vuong më preu mua Chau. Kjo është legjenda e famshme My Chau – Trong Thuy në folklorin vietnamez që është transmetuar edhe sot e kësaj dite. Vendi i Au Lac u shkatërrua, më pas u pushtua në Nam Viet nga Trieu Da, duke hapur periudhën e parë të dominimit verior në historinë vietnameze.

Pas vdekjes së tij, populli vietnamez kujton të regjistrojë meritat e krijimit të një tempulli për të në vendin ku ai vdiq në bregun e lumit Ky Cung dhe në vendin ku ai u shfaq si skelë Tranh në komunën Ninh Giang, Vinh Lai. qarku (tani Ninh Giang, provinca Hai Duong). Ky vend konsiderohet gjithashtu si vendlindja e Quan Lon Tuan Tranh sepse thuhet se ai është një mandarin (bisha Thai) në Hong Chau, gruaja e të cilit është Duong Thi, baza e të cilit është marrë nga tregimi “Bisedë në Long Cung” në Legjenda. i Man Luc nga Nguyen Du u shkrua në dinastinë Mac.

Hai Duong i lashtë në periudhën e Mbretit Hung ishte rendi Thanh Tuyen, ndërsa dinastia Qin Han i përkiste Giao Chi. Gjatë dinastisë Tran, ajo u ndryshua në Lo Hai Dong sepse ajo tokë kishte një vend deti. Në vitin e 7-të të Quang Thuan, Nam Sach u deklarua se përfshin 4 pallate, përkatësisht Thuong Hong, Ha Hong, Nam Sach dhe Kinh Mon, me gjithsej 18 rrethe. Phu Ha Hong ka 4 rrethe: Truong Tan, Tu Ky, Vinh Lai dhe Thanh Mien – Sipas Dai Nam Nhat Thong Chi, libri i cituar.

Adhurimi i Kryeengjëllit të Madh të Shenjtë të Pikturës së Javës së Pestë

Ka shumë versione të ndryshme të liturgjisë së Shenjtë Guanyin, më poshtë është një nga tekstet në adhurim që kontribuoi në shënimin e meritave në historinë e kombit vietnamez kundër pushtuesve të huaj:

Ra madhështor dhe madhështor,

Duke përjashtuar të keqen dhe duke vrarë demonët, ai u bë i famshëm dhe i talentuar,

Kush ishte Van Lang në atë kohë?

Komandimi i ushtrisë vietnameze për të shkatërruar pushtuesit e huaj,

Ninh Giang është qyteti i lindjes.

Ai është një gjeneral i quajtur Tuan Tranh

Nuk është çudi që kohët kanë ndryshuar

Tempulli tashmë është xheloz

Fajësohet padrejtësisht për njerëzit e moshës së mesme

Vetëm për meritë të madhe, familje e padrejtë

Nuk ka asnjë mënyrë për të shfajësuar krimin.

Urdhri për t’u larguar nga vendi është plot,

Son dhe Thuy përfundojnë në të njëjtën pirun Ky.

Heronjtë mbajnë zinxhirë të rëndë,

Rroba luftarake tani është e ngjyrosur me ngjyrë vjollce blu

Besnik kush e di,

Kini vetëm një qiell blu për të treguar zemrën tuaj

Rënia në fund të ujit shfajësohet

Lumi Ky Cung largon turpin e njerëzve

Lexoni:

Ninh Giang është vendlindja zyrtare,

Relike skenike me një fron të lartë.

Skena ku mbretëron Thien Thai Quan Tuan

Me përjashtim të vrasësit të famshëm dhe të talentuar të demonëve.

Phu:

Vendi i Au Viet në mbretërimin e Thuc tha:

Armiku Trieu Da synon të pushtojë

Gjykata perandorake urdhëroi përparimin

Varka u kthye në një skelë të lumit Tranh me vijë qielli.

publik kombëtar,

Shpirti i Shenjtë Suprem

Heroi hap fytyrën

Ruaje emrin e lashtë

Lavdia e racës

Poemë:

Lumi Tranh, oh skelë e lumit Tranh,

Non Nuoc regjistroi gjithashtu një betejë të furishme,

E lavdishme dhe madhështore, pasqyra e madhështisë,

Mijëra vjeshtë kujtojnë shenjën madhështore,

Kush u kthye përmes skelës së lumit Tranh?

Kujtoni artistin e madh me talent të madh.

konkludoni

Më shumë se 2,180. vite pasi heroi i pushtimit anti-huaj të kombit vietnamez Cao Lo vdiq padrejtësisht, identiteti i tij zyrtar u konfirmua përmes shumë meshave të fesë së Nënës së Shenjtë vietnameze. Emri i tij – Cao Lo u sakrifikua për vendin dhe më pas u mishërua si një nga 72 shenjtorët në fenë e Nënës së Shenjtë vietnameze që nderoi frymën rebele kundër pushtuesve të huaj dhe përfaqësoi Qytetërimin e shkëlqyer të Popullit.Fisi Lac Viet.

Konfirmimi zyrtar i Quan Lon Tuan Tranh si Cao Lo i solli lavdi heroit të parë të kombit vietnamez për të shpëtuar vendin. Ky rezultat i hulumtimit eksperimental është baza për të konfirmuar origjinën e saktë, emrin e plotë dhe reliket e heroit kombëtar vietnamez, i cili u shpall shenjt në fenë e Nënës së Shenjtë Vietnameze, si dhe për të përmbushur dëshirat e paraardhësve. Gënjeshtra është se askush është heroi i pakënduar.

Burimi: Kërkim historik

Chaolong TV cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đại tiệc Quan Lớn Tuần Tranh vào ngày nào? , hy vọng rằng những thông tin chúng tôi chia sẻ sẽ hữu ích cho bạn. Đừng quên Cháo Lòng TV là website trực tiếp bóng đá miễn phí, tốc độ cao, được yêu thích nhất hiện nay nhé !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *