Giao thừa là gì? Nên làm gì và kiêng kị điều gì để cả năm gặp nhiều may mắn?

Rate this post

Prag i ri vit është një nga momentet e rëndësishme të shenjta, që kalon nga viti i vjetër në vitin e ri. Aktivitetet në natën e Vitit të Ri do të ndikojnë shumë në fat, fat dhe shëndet në vitin e ri. Le të zbulojmë më shumë detaje rreth aktiviteteve dhe tabuve për të shmangur natën e Vitit të Ri.

1. Çfarë është nata e Vitit të Ri Hënor?

Nata e Vitit të Ri është një kalim shumë i rëndësishëm nga viti i vjetër në vitin e ri. Koha për të shënuar fundin e vitit të vjetër sipas kalendarit hënor, duke filluar nga momenti 0 orë: 0 minuta: 0 sekonda.

Nata e Vitit të Ri ka edhe një emër tjetër femëror, Truc Xi night, i cili fillon nga Ora 23:00 këtë natë nga 30 deri në 01:00 të ditës së parë Pragu i vitit te ri. Nata më e shenjtë për çdo familje vietnameze. Me konceptin e të qenit koha kur qielli dhe toka harmonizohen, yin dhe yang janë në harmoni me një vitalitet të fortë plot shpresë të re.

Në këtë kohë, familjet do të mblidhen së bashku për të djegur temjan për të adhuruar paraardhësit, gjyshërit dhe familjet për t’u mbledhur së bashku, për të parë vitin e vjetër për të mirëpritur vitin e ri. Duke uruar shëndet, fat, paqe dhe fat për të gjithë anëtarët e familjes.

2. Kuptimi i natës së Vitit të Ri sipas kulturës vietnameze

Nata e Vitit të Ri do të ketë gjithmonë një kohë të caktuar çdo vit në orën 12 të natës së 31 dhjetorit të kalendarit diellor. Sa i përket Vitit të Ri Hënor, ai do të mbahet më saktësisht ora 12 e natës së 30 dhjetorit sipas kalendarit hënornëse mungon muaji, bie në datën 29 të muajit.

Nata e Vitit të Ri është koha për t’i thënë lamtumirë vitit të vjetër dhe për të mirëpritur vitin e ri. Njerëzit kanë idenë se kjo është koha për të lënë mënjanë historitë e trishtuara dhe të lumtura dhe shenjat e këqija të vitit të kaluar për të pritur një vit të ri me më shumë gjëra të reja dhe pozitive.

Kjo është gjithashtu koha që fëmijët larg shtëpisë, nga i vogël në të madh, të mblidhen së bashku, bashkim familjar, ribashkim. Le të ndajmë së bashku të kaluarën në vitin e vjetër, të vendosim synime për vitin e ri dhe të mirëpresim të mirat e reja që do t’u vijnë të gjithëve.

3. Gjërat për të bërë çdo vit përpara natës së Vitit të Ri

3.1. Pastroni dhe dezinfektoni shtëpinë

Sipas besimeve popullore, një shtëpi e pastër do të thotë se ajo do të fshijë dhe lajë të këqijat e bëra në vitin e vjetër, duke pritur për fat dhe të mira në vitin e ri. Ju lutemi vini re se gjatë 3 ditëve kryesore të Tet në datat 1, 2 dhe 3, nuk lejohet përdorimi i fshesës për të fshirë shtëpinë, sepse koncepti është të fshini të gjithë pasurinë dhe fatin e vitit të ri.

Shiko me shume: Udhëzime se si të pastroni shtëpinë për të pritur më shpejt Vitin e Ri Hënor 2023 për familjen tuaj

3.2. Ruani mjaftueshëm ujë në shtëpi

Duke u përgatitur para fillimit të vitit të ri, çdo shtëpi do të mbushë të gjitha rezervuarët me ujë me dëshirën që Paraja të hyjë si uji. Pra, para orës 12:00, duhet të kontrolloni rezervuarët e ujit në shtëpi për të parë nëse gjithçka është plot.

3.3. Blini bimë dhe lule për të luajtur Tet

Blerja e vazove me bimë Tet si lulet e kajsisë, lulet e pjeshkës dhe pemët kumquat do të sjellë fat të mirë dhe paqe për të pritur vitin e ri. Përveç kësaj, këto bimë nënkuptojnë se ato janë të shkëlqyera dhe sjellin shumë pasuri në shtëpi.

Shiko me shume: TOP 12+ Lulet Tet më të bukura dhe më kuptimplote këtë pranverë (2023)

3.4. Riparoni ose hidhni sendet e dëmtuara

Nëse sendet personale në shtëpi janë dëmtuar ose copëtuar, duhet t’i riparoni ose zëvendësoni ato përpara se të hyni në vitin e ri për të pasur fatin më të mirë.

3.5. Shlyeni të gjitha kreditë dhe borxhet e vitit të kaluar

Sipas ekspertëve që studiojnë spiritualitetin dhe feng shui, nëse keni një borxh në vitin e vjetër, nuk keni mundur ta shlyeni atë. Pastaj në vitin e ri, ata do të bien në borxhe, varfëri dhe nuk do të tërheqin më shumë pasuri në vitin e ri.

3.6. Nuk ka konflikte dhe kontradikta

Për të marrë shumë fat dhe pasuri, para dhe pas natës së ndërrimit të viteve, duhet të shmangni zënkat, grindjet apo sharjet dhe goditjet e fëmijëve. Sepse këto sharje do të lëndojnë, do të shkaktojnë mosmarrëveshje në familje dhe do të largojnë pasurinë, do të sjellin gjëra të zeza në familje.

4. Çfarë duhet bërë natën e ndërrimit të viteve për të pasur fat gjatë gjithë vitit?

4.1. Ofertat e Vitit të Ri

Një zakon i domosdoshëm tradicional në çdo familje është adhurimi i Vitit të Ri. Në çdo zonë lokale, do të ketë një mënyrë të ndryshme të rregullimit dhe ofrimit të ofertave. Në përgjithësi, ofertat e Vitit të Ri nënkuptojnë lamtumirë vitin e vjetër dhe mirëpresin vitin e ri me më shumë fat dhe gjëra të mira.

Ceremonia e adhurimit të ditës së 30-të të Tetit zakonisht do të fillojë në momentin e duhur të hyrjes në vitin e ri me Koha e Miut do të thotë saktësisht në orën 0:00 të ditës së parë të Vitit të Ri Hënor. Pronarët e shtëpive do të kryejnë betimet dhe pendimet përpara altarit të stërgjyshërve, do të ftojnë të moshuarit të kthehen në shtëpi për të festuar Tet dhe të luten për fat, paqe dhe një vit të ri të begatë.

Shiko me shume: Sintetizoni betimet më koncize dhe të detajuara të Vitit të Ri në vitin 2023

4.2. Hapni të gjitha dyert në shtëpi

Sipas konceptit të feng shui-t, në kohën e pritjes së vitit të ri, pronari duhet të hapë të gjitha dyert e shtëpisë. Nga dritarja te dera kryesore, për të përzënë nga shtëpia fatin e keq të vitit të vjetër dhe për të mirëpritur gjërat e reja, të mira në shtëpi.

4.3. Organizoni një vakt familjar të fundvitit

Në darkën e fundvitit do të marrin pjesë të gjithë familjarët. Njerëzit do të duhet të ofrojnë oferta orizi, të ftojnë paraardhësit dhe gjyshërit që të kenë oriz në 3 ditët kryesore të Vitit të Ri.

4.4. Zgjidhni drejtimin e nisjes

Largimi nga shtëpia në një drejtim dhe në kohën e duhur është një gjë që shumë njerëz e bëjnë natën e datës 30 me dëshirën për të marrë shumë fat natën e Vitit të Ri. Njerëzit lindorë shpesh kanë idenë se zgjedhja e drejtimit të duhur dhe koha e nisjes do ta bëjë biznesin në vitin e ri të favorshëm, me fat dhe të shëndetshëm sipas dëshirës.

Kështu që zakonisht pasi të ofrojnë natën e Vitit të Ri, njerëzit shpesh do të shikojnë kohën në përputhje me feng shui dhe do të fillojnë të dalin për t’u lutur për fat të mirë për veten dhe familjet e tyre në vitin e ri.

Shiko me shume: Çfarë është Eksodi? Shënime kur niseni në fillim të vitit për ta bërë të gjithë vitin më të favorshëm

4.5. Vendoseni fshesën jashtë në kohë për natën e Vitit të Ri

4.6. U prish terren

4.7. Blini kripë në natën e Vitit të Ri

Kanë një thënie në fillim të vitit të blesh kripë, në fund të vitit të blesh gëlqere, ky është një zakon tradicional që ekziston prej kohësh dhe ruhet deri në ditët e sotme. Kripa nënkupton largimin e shpirtrave të këqij, fatin e keq dhe lidhjen e familjes, fëmijët e shëndetshëm dhe harmonik.

4.8. Vishni rroba të reja të ndritshme

Në natën e Vitit të Ri, në kohën e pritjes së vitit të ri, njerëzit zakonisht do të veshin rroba me ngjyra të çelura, mundësisht të kuqe, një simbol i fatit, fatit dhe fatit.

4.9. Uroj një vit të ri

Në momentin kur hyjnë në momentet e para të vitit të ri, njerëzit shpesh do t’i dhurojnë njëri-tjetrit urimet më domethënëse. Ju uroj një vit të ri të harmonisë, lumturisë, shumë fat dhe sukses.

Shiko me shume: Sintetizoni 60+ urime të mira për Vitin e Ri 2023 për të dashuruarit, familjen, miqtë, mësuesit, …

4.10. Para me fat, moshë të lumtur

Në momentin e transferimit të Vitit të Ri, është e pamundur të përmendet zakoni tradicional që pëlqehet nga shumë fëmijë vietnamezë, që është festimi i vitit të ri, i njohur edhe si paratë me fat. Sipas zakonit, të rriturit do të festojnë moshën e fëmijëve me monedha të reja ose do t’i vendosin në zarfe të kuq.

Pak a shumë nuk ka rëndësi, sepse këto janë urimet e Vitit të Ri të të gjithëve për njëri-tjetrin. Fëmijët dhe nipërit i urojnë gjyshërit dhe prindërve një vit të ri me shëndet dhe jetëgjatësi. Gjyshërit do t’i ndihmojnë fëmijët e tyre të jenë të shëndetshëm, të suksesshëm në shkollë dhe të kenë shumë fat në punë.

Shiko me shume: Çfarë janë paratë me fat? Kuptimi, origjina dhe mënyra super unike e dhënies së parave me fat nuk mund të injorohen

4.11. Shkuarja në faltore, tempuj, faltore për t’u lutur për paqe

Pas përfundimit të ofertave të natës së Vitit të Ri, njerëzit shpesh shkojnë në faltore për t’iu lutur Zotit dhe Budës që të bekojnë familjen e tyre me një vit të ri paqësor, të shëndetshëm dhe të lumtur.

4.12. Barazimi me fat

Sipas besimeve popullore, kur shkojnë në faltore në fillim të vitit, njerëzit shkojnë në kopshtin e tempullit për të thyer një gjethe, e njohur edhe si Picking Loc. Me kuptimin e sjelljes së pasurisë në shtëpi nga Than Fen, degët e mbledhura do të shfaqen para altarit të paraardhësve derisa të thahen.

4.13. Aromë

Kur luten për paqe, do të ketë shumë njerëz që nuk zgjedhin fatin e mirë, por do të kalojnë në kërkimin e temjanit, duke djegur një shkop temjan dhe më pas duke i sjellë shkopinjtë e temjanit në temjanicën e familjes. Flaka është një simbol i prosperitetit, i marrë nga vendi i adhurimit, domethënë, duke i kërkuar Budës dhe shenjtorëve që të bekojnë familjen me prosperitet dhe shëndet gjatë gjithë vitit.

5. Gjërat nga të cilat duhet të abstenoni në natën e Vitit të Ri

Më pas, le t’i hedhim një sy disa tabuve që duhen shmangur në natën e ndërrimit të viteve më poshtë.

 • Nga e kaluara e deri më tani, tabakaja e ofertave vjen kryesisht nga sinqeriteti, nuk ka pse të jetë aq e madhe dhe e plotë sa kërkohet, por nuk lejohet të jetë skicuese. Në varësi të zakoneve të çdo rajoni, çdo lokalitet do të ketë oferta të ndryshme për natën e 30-të. Por në thelb të gjithë duhet të kenë temjan të plotë, llamba, çaj, verë, kripë, oriz, tabaka me pesë fruta, oriz ngjitës, banh chung, …
 • Natën e datës 30 dhe 3 të Vitit të Ri kryesor, njerëzit duhet të shmangin zhurmat e forta, të lëshojnë gjërat dhe të shmangin grindjet, të bërtiturat dhe zërat e lartë në shtëpi.
 • Sipas konceptit kinez, fëmijët dhe nipërit duhet të ribashkohen plotësisht për të sjellë gjyshërit në shtëpi për të festuar Tet me familjet e tyre. Nëse shtëpia nuk është plot, ajo përfaqëson një vit të ri që nuk është i lumtur dhe i plotë.
 • Mos u shikoni në pasqyrë natën e 30-të të Vitit të Ri për shkak të besimit të lashtë se duke bërë këtë do ta lehtësoni shikimin e fantazmave gjatë natës, duke e bërë të gjithë vitin të pafat.

6. Shënime për të ditur në ditën e Vitit të Ri për të gjithë vitin që të jetë me fat

Më pas, le t’i hedhim një sy disa shënimeve që duhen ditur në ditën e Vitit të Ri, në mënyrë që i gjithë viti të ketë shumë fat më poshtë.

 • Para orës 12 të natës, duhet të digjni temjan për t’iu lutur Budës në altar ose në altarin e paraardhësve në shtëpi.
 • Nëse jetoni vetëm, pas ndërrimit të viteve, duhet të ndizni televizorin për të ndriçuar familjen mbretërore.
 • Pavarësisht nëse jeni burrë apo grua, kudo që të jeni, natën e 30-të të Vitit të Ri, duhet të përdorni një stilolaps të kuq dhe të shkruani në pëllëmbë të dorës katër personazhet e suksesshëm të Kodit. Burrat shkruajnë në dorën e majtë kodin unik, dora e djathtë do të thotë sukses dhe gratë shkruajnë të kundërtën.
 • Në ditën e 30-të të Tet-it, sidomos në natën e ndërrimit të viteve, duhet të vishni rroba me ngjyra të çelura, mundësisht të kuqe. Në datën 30, mos i qortoni fëmijët, mos u grindni ose do të jetë e pafavorshme, mungesë harmonie në vitin e ri.
 • Pajisjet shtëpiake, nëse janë dëmtuar ose copëtuar, duhet të riparohen, të hidhen dhe të zëvendësohen para natës së Vitit të Ri.
 • Kontrolloni sistemin e ndriçimit në shtëpi, nëse nuk ka dritë, fillimisht duhet të ndërrohet. Për të pasur fat, është e nevojshme të shtoni energji të re yang në shtëpi, ndaj ndizni të gjitha dritat elektrike në shtëpi për 3 ditë e 3 netë.

7. Përgjigjuni pyetjeve përkatëse

8. Përmbledhje

Artikuj Çfarë është nata e Vitit të Ri? Zakoni dhe kuptimi i këtij momenti është përditësuar në detaje me informacionet dhe tabutë përkatëse për t’u shënuar natën e 30-të të Vitit të Ri. Shpresojmë që informacioni i dhënë nga artikulli do t’i ndihmojë lexuesit të kuptojnë më shumë rreth zakoneve tradicionale Tet.

Ndiqni faqen Dchannel të Mobile Viet për të përditësuar më shumë njohuri të reja me një sërë temash.

Mos harro “BLI TELEFON NË VIETNAM MOBILE” Për momentin ju presin shumë promovime jashtëzakonisht tërheqëse me rastin e fillimit të vitit.

Shiko me shume:

 • Detajet më të plota të zotimeve dhe ofertave për zotin Cong Ong Tao 2023
 • Përmbledhje e 27+ pjatave tërheqëse dhe të shijshme të Vitit të Ri Hënor në Veri – Qendror – Jug
 • Çfarë është Viti i Ri Hënor? Cila është origjina dhe kuptimi i Vitit të Ri Hënor?
 • Në cilën datë është dita e parë e Vitit të Ri Hënor në 2023? Çfarë duhet të bëni dhe të abstenoni për të pasur fat të mirë?

Mobile Vietnamese

Chaolong TV cảm ơn bạn đã đọc bài viết Giao thừa là gì? Nên làm gì và kiêng kị điều gì để cả năm gặp nhiều may mắn? , hy vọng rằng những thông tin chúng tôi chia sẻ sẽ hữu ích cho bạn. Đừng quên Cháo Lòng TV là website trực tiếp bóng đá miễn phí, tốc độ cao, được yêu thích nhất hiện nay nhé !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *