Hướng dẫn cách đăng nhập khi quên mật khẩu máy tính

Rate this post

Shoku harrova fjalëkalimin e kompjuterit dhe nuk jeni të sigurt se si të futeni në kompjuterin tuaj? Mos u shqetësoni, ndiqni artikullin më poshtë të HC për informacion më të detajuar se si ta zgjidhni këtë problem!

1. Keni harruar fjalëkalimin e kompjuterit duke përdorur USB Boot:

Përdorimi i USB Boot për të hequr fjalëkalimin e kompjuterit nëse jeni një person që shpesh harroni fjalëkalimet e kompjuterit, laptopët kanë nevojë për shumë mirëkuptim teknik sepse manipulimi dhe instalimi i tij është paksa i komplikuar.

1.1. Për ta bërë këtë, së pari ju nevojitet një boot USB i krijuar me mjetin Hiren’s BootCD.

Mjetet e përgatitjes:

– 1 USB me kapacitet 1 GB ose më shumë.

– Formati i mjetit, formati USB: Formatoni USB.

– Softuer për të krijuar aftësinë Boot për USB: Grub4dos.

– Mjet për të nisur dhe modifikuar: Hiren’s BootCD 15.2.

Hapat e shkarkimit të softuerit:

Hapi 1: Shkarkoni, nxirrni dhe konfiguroni softuerin e formatit USB:

– Konvertoni formatin USB në formatin FAT32 për të siguruar që USB të funksionojë dhe të niset normalisht.

– Shkarkoni softuerin e Formatit USB në kompjuterin tuaj, nxirrni atë dhe ekzekutoni si administrator.

– Vendosni parametrat e tabelës së Formatit të ruajtjes së diskut USB si më poshtë:

+ Në seksionin Device zgjidhni pajisjen e duhur USB.

+ Në seksionin Sintem i skedarit zgjidhni formatin FAT 32 (në vend të NTFS),

+ Në seksionin e etiketës së vëllimit, zgjidhni Formati i shpejtë.

Si të shkarkoni softuerin USB Boot, shtypni Start to Format kur harroni fjalëkalimin e hyrjes në kompjuterin tuaj

Hapi 2: Shkarkoni, nxirrni dhe ekzekutoni Grub4dos Installer për të krijuar aftësinë Boot për USB për t’u përdorur kur harroni fjalëkalimin e kompjuterit.

– Ekstraktoni skedarin Grub4dos.zip => Ekzekutoni skedarin Grub4dos_gui.exe për të krijuar aftësinë e nisjes për USB.

– Vendosni parametrat e tabelës Grub4Dos Installer si më poshtë:

+ Në seksionin Disk, klikoni Rifresko për të zgjedhur USB-në e duhur.

+ Në seksionin Lista e pjesëve, klikoni “Rifresko” për të zgjedhur “Disku i plotë” (MBR).

+ Kliko Instalo për të vazhduar procesin e instalimit të USB Boot.

+ Pas procedurës së saktë do të shfaqet kjo tabelë. Më pas shtypni Enter për të dalë.

Ekstraktoni skedarin Hiren’s BootCD.15.2.zip => Klikoni në dosjen e nxjerrë dhe zgjidhni Hiren’s BootCD.15.2.iso => ​​ekstraktoni atë dhe më pas kopjoni të gjithë skedarët në atë dosje në USB.

Hapi 4:

– Kopjoni skedarët “grldr” dhe “menu.lst” dhe ngjitni USB-në e sapokrijuar.

– Kopjo 2 skedarë “grldr” dhe “menu.lst” në USB-në e sapokrijuar.

+ Dosja 1: “grldr” dhe “menu.lst” merren pas nxjerrjes së Grub4Dos.zip.

+ Dosja 2: “grldr” dhe “menu.lst” në vetë dosjen HBCD të nxjerrë nga skedari ISO i Hiren’s Boot.

Hapi 5: Kontrollo USB Boot me sukses ose jo, shkarko softuerin UBUSB.

– Shkarkoni, nxirrni dhe ekzekutoni skedarin UBUSB me të drejtat e administratorit. Pastaj zgjidhni USB => Klikoni Test USB.

– Nëse USB Boot është krijuar me sukses, do të shfaqet tabela e mëposhtme:

Si të shkarkoni softuerin USB Boot për të dekompresuar dhe zhbllokuar me sukses laptopët dhe kompjuterët

1.2. Manuali i përdoruesit të nisjes USB

Pasi të keni krijuar me sukses USB Boot me mjetin Hiren’s BootCD, mund ta përdorni duke ndjekur hapat e mëposhtëm:

Hapi 1: Rinisni kompjuterin dhe futni USB-në në të njëjtën kohë.

Hapi 2: Prisni derisa të shfaqet ekrani i konfigurimit të Windows:

Hapi 3: Vazhdo, shtypni Shift + F10 për të hapur dritaren e vijës së komandës për të fshirë kur harrova fjalëkalimin e kompjuterit.

+ Në dritaren e vijës së komandës, shkruani regedit atje dhe më pas shtypni Enter për të hapur Redaktorin e Regjistrit.

+ Në dritaren e Redaktorit të Regjistrit, gjeni çelësin HKEY_LOCAL_MACHINE në listën e panelit të majtë.

Hapi 4: Pasi të keni zgjedhur tastin, në menynë e komandës, zgjidhni File => Load Hive….

Hapi 5: Më pas në kutinë e dialogut Load Hive, zgjidhni skedarin: “DRIVE:WindowsSystem32configSYSTEM”

Si të përdorni USB Boot për të zhbllokuar kompjuterët dhe laptopët

Hapi 6: Futni çdo emër që dëshironi për Koshere që po ngarkoni. Të tilla si 123.

Hapi 7: Navigoni sipas çelësit: “HKEY_LOCAL_MACHINE111Setup”

Hapi 8: Ndryshoni parametrin cmdline dhe vendoseni si cmd.exe.

Hapi 9: Ndryshoni vlerën e parametrit SetupType DWORD në 2.

Hapi 10:

+ Më pas në dritaren e Regjistrit, zgjidhni tastin 111 në listën e panelit të majtë dhe më pas zgjidhni File => Shkarko hive.

Mbyllni redaktorin e regjistrit dhe hapni përsëri të gjitha dritaret.

+ Tani kompjuteri juaj do të riniset.

Hapi 11: Shkëputni diskun USB dhe nisni kompjuterin direkt nga hard disku.

Si të përdorni USB Boot për të zhbllokuar kompjuterin, shkëputni laptopin dhe rinisni kompjuterin

Hapi 12: Futni komandën e mëposhtme në dritaren e Command Propmt: “net user”.

Në ekran do të shfaqen të gjitha llogaritë që ekzistojnë në kompjuterin tuaj.

Hapi 13:

+ Për të vendosur një fjalëkalim të ri për llogarinë tuaj të Windows, futni komandën më poshtë në dritaren e Command Propmt: “hyrja e përdoruesit neto new_password”.

+ Nëse emri juaj i përdoruesit përmban hapësira, shkruani komandën e mëposhtme: përdoruesi neto “hyrja juaj” new_password “.

Hapi 14: Futni regedit për të hapur Redaktorin e Regjistrit.

Hapi 15:

+ Në dritaren e Regjistrit, lundroni te çelësi: “HKEY_LOCAL_MACHINESSetup”

+ Ndryshoni parametrin cmdline dhe vendosni vlerën bosh.

+ Ndryshoni vlerën e parametrit SetupType DWORD në 0.

Hapi 16: Mbyllni dritaren e redaktorit të regjistrit dhe dritaren e linjës së komandës për të vazhduar.

Si të përdorni USB Boot për të hequr kur harroni fjalëkalimin e kompjuterit tuaj

Windows tani do të riniset. Pas përfundimit të procesit të nisjes, mund të përdorni fjalëkalimin që sapo keni vendosur për t’u identifikuar në kompjuter dhe të harroni fjalëkalimin origjinal të kompjuterit të harruar.

2. Hyni në Windows me një llogari tjetër Admin (Admin).

Hapi 1:

+ Në ekranin e hyrjes në Windows, këtu mund të identifikoheni në kompjuter me një llogari tjetër Admin të disponueshëm.

+ Disa laptop instaluar llogari të shumta Admin (secila llogari do të jetë një përdorues).

+ Nëse laptopi juaj ka më shumë se një administrator, nuk ka nevojë të shqetësoheni për harrimin e fjalëkalimit.

Hapi 2:

+ Ju lutemi klikoni Ndërro përdoruesin ose Ctrl + Del + Alt.

+ Nga win 8 e lart, thjesht duhet të futni avatarin e administratorit në ekran.

Hapi 3: Pasi të keni hyrë në kompjuter, ju lutemi ndryshoni fjalëkalimin e administratorit që keni harruar.

Bëni si më poshtë: Shkoni te Paneli i Kontrollit > Llogaria e përdoruesit > Zgjidhni llogarinë që dëshironi të ndryshoni fjalëkalimin > Zgjidhni “Ndrysho fjalëkalimin” për të ndryshuar fjalëkalimin ose “Hiq fjalëkalimin” për të hequr fjalëkalimin.

Ky ndryshim nuk do të kërkojë fjalëkalimin e vjetër, kështu që ndryshimi është jashtëzakonisht i lehtë. Megjithatë, dobësia e kësaj metode është se e detyron kompjuterin tuaj të përdorë shumë administratorë në të njëjtën kohë.

Hyni në Windows me një llogari tjetër Admin e thjeshtë dhe e përshtatshme

3. Hyni në kompjuter me një fjalëkalim të ri

3.1. Përdorni një llogari tjetër Admin për t’u identifikuar në kompjuter për të ndryshuar fjalëkalimin e harruar të përdoruesit.

Hapi 1: Hyni në Windows me një llogari tjetër Admin si metoda 1.

Hapi 2:

+ Shkoni te Paneli i Kontrollit për të ndryshuar fjalëkalimin e harruar të përdoruesit.

Përdorni një llogari tjetër Admin për t'u identifikuar në kompjuter për të ndryshuar shpejt fjalëkalimin

+ Për ndryshimin e fjalëkalimit të Windows 7. Shkoni te Paneli i Kontrollit => Llogaritë e Përdoruesve dhe Siguria Familjare => Llogaritë e Përdoruesve – Shtoni ose hiqni llogaritë e përdoruesve.

Hapi 3:

+ Zgjidhni një llogari administratori që dëshironi të ndryshoni ose fshini fjalëkalimin.

+ Nëse klikoni në “Ndrysho fjalëkalimin” => Futni fjalëkalimin e ri dhe konfirmoni.

Hapi 4: Nëse klikoni “Hiq fjalëkalimin” => klikoni përsëri në “Hiq fjalëkalimin” për të hequr fjalëkalimin.

Hapi 5: Pas ndryshimit ose konfigurimit të fjalëkalimit të Windows, rinisni kompjuterin.

Hapi 6: Kompjuteri riniset, në ekranin e desktopit zgjidhni llogarinë që sapo keni ndryshuar dhe rifusni fjalëkalimin e ri për t’u identifikuar.

3.2. Rivendos fjalëkalimin e harruar me diskun

Hapi 1: Ju shkruani fjalëkalimin e gabuar për të hyrë në Windows, kompjuteri do të shfaqë mesazhin “Emri i përdoruesit ose fjalëkalimi është i pasaktë” => klikoni Ok => “Rivendosni fjalëkalimin” rivendosni fjalëkalimin).

Hapi 2: Klikoni dhe ndiqni udhëzimet e kompjuterit për të rivendosur fjalëkalimin e ri.

Hapi 3: Më pas dhe futni diskun e ri të rivendosjes së fjalëkalimit që keni krijuar. Zgjidhni “Disk i tastit të rivendosjes së fjalëkalimit” => Tjetra.

Loija hiqni fjalëkalimin e harruar me makinë

Hapi 4: Shkruani fjalëkalimin e ri dhe përfundoni procesin e rivendosjes së fjalëkalimit.

Hapi 5: Pas ndryshimit ose konfigurimit të fjalëkalimit të Windows, rinisni kompjuterin.

Hapi 6: Kompjuteri riniset, në Desktopin h&igrave ;nh zgjidhni llogarinë që sapo keni ndryshuar dhe rifusni fjalëkalimin e ri për t’u identifikuar.

3.3. Hyni në Windows kur harroni fjalëkalimin e kompjuterit tuaj me Command Prompt

Hapi 1: Ju keni hyrë në kompjuter me një llogari tjetër Admin, klikoni Start dhe ekzekutoni Command Prompt.

VD: Keni harruar fjalëkalimin e kompjuterit Win 8, ju shtypni kombinimin e tasteve windows + X => Command Prompt (Admin) => Po.

Hapi 2: Në Command Prompt, shkruani Net User ( Emri i përdoruesit: Emri i përdoruesit, Fjalëkalimi i ri: Fjalëkalim i ri) => Enter për të vendosur një fjalëkalim të ri për dritaren.

Keni harruar fjalëkalimin e kompjuterit të trajtuar nga Command Prompt

Hapi 3: Pas ndryshimit ose konfigurimit të fjalëkalimit të Windows, rinisni kompjuterin.

Hapi 4: Kompjuteri riniset, në ekranin e desktopit zgjidhni llogarinë që sapo keni ndryshuar dhe rifusni fjalëkalimin e ri për t’u identifikuar.

3.4. Përdorni mjetet e rikuperimit të fjalëkalimit të kompjuterit

Softueri i redaktuesit të fjalëkalimeve dhe regjistrit NT jashtë linje (Chntpw):

– Softueri Offline NT Password & Registry Editor i përfshirë në disqet e njohura të nisjes, shpërndarjet Linux si Hiren’s Boot CD, Trinity Rescue dhe Kali Linux.

– Shkarkoni Kali Linux (Kërkimi në Google)

Montoni diskun tuaj Windows => MS SAM (cd /media/win/Windows/System32/config/) => chntpw -u [username]SAM => zgjidhni ose modifikoni fjalëkalimin.

– Shkarkoni Trinity Rescue (Kërkimi në Google)

Klikoni Enter për të ekzekutuar Trinity => Rivendos fjalëkalimin e Windows => Winpass Interactive => Windows > Ndrysho të dhënat dhe fjalëkalimin e përdoruesit.

– Shkarkoni CD-në e Hiren’s Boot (Kërkimi në Google)

Hapni NT/2000/XP/Vista/7 Password Changer Offline nga menyja kryesore => zgjidhni cilësimet e Windows => Ndryshoni të dhënat e përdoruesit dhe fjalëkalimin.

– Redaktori i fjalëkalimit dhe regjistrit NT jashtë linje (Chntpw)

Klikoni Enter për të filluar => zgjidhni cilësimet e Windows => Rivendosja e fjalëkalimit (SAM) => Ndryshoni të dhënat e përdoruesit dhe fjalëkalimin => Futni RID të përdoruesit => Fshi fjalëkalimin e vjetër të përdoruesit.

Mjet për rikuperimin e fjalëkalimit të softuerit të softuerit të fjalëkalimeve dhe redaktorit të regjistrit NT jashtë linje

Software Password Changer:

Hapi 1: Shkarkoni softuerin Password Changer në një kompjuter tjetër.

Hapi 2: Përdorni një kompjuter tjetër për të instaluar dhe ekzekutuar mjetin e rikuperimit të fjalëkalimit të Windows. Përgatituni për të krijuar diskun e rivendosjes së fjalëkalimit të Windows.

Hapi 3:

+ Lidhni një USB ose instaloni një CD/DVD për të krijuar një disk rikuperimi.

+ Futni USB-në në kompjuter, zgjidhni lidhjen e medias së ruajtjes (USB) dhe më pas konfiguroni diskun e djegies për të krijuar një fjalëkalim.

+ Për të filluar rikuperimin e fjalëkalimit, klikoni “Filloni djegien” për të filluar procesin e krijimit të një disku të rivendosjes së fjalëkalimit në drejtuesin USB.

+ Kur shfaqet mesazhi “Digjet me sukses”, shkëputni lidhjen USB dhe futeni në kompjuterin që ka harruar fjalëkalimin.

Hapi 4:

Softueri i Ndryshuesit të Fjalëkalimit mjet për rikuperimin e fjalëkalimit të kompjuterit

>> Shih më shumë: Ju udhëzoj për të mësuar Si të testoni një laptop të ri Lehtë për t’u blerë, shumë e lehtë.

+ Nisni kompjuterin që po harron fjalëkalimin, Hyni në opsionin e cilësimeve të nisjes (caktoni opsionet e nisjes).

+ Çdo kompjuter ka një çelës të ndryshëm Boot.

+ Zgjidhni opsionin e nisjes (opsioni i nisjes), kaloni te disku USB ose “Pajisjet e lëvizshme”, zgjidhni pozicionin e parë të listës së nisjes.

+ Shtypni F10 për të ruajtur ndryshimet e fillimit.

Hapi 5:

+ Nëse e nisni me sukses kompjuterin nga USB, do të funksionojë edhe mjeti Password Changer për të rikuperuar fjalëkalimin e Windows.

+ Zgjidhni dritaret dhe përdoruesit që duhet të hiqni. Klikoni “Pastro këtë fjalëkalim të përdoruesit” => Po për të vendosur një fjalëkalim të ri.

Hapi 6: Hiqeni lidhjen USB përpara se të rinisni kompjuterin.

Hapi 7: Rinisni kompjuterin dhe përdorni normalisht.

Këtu janë disa sugjerime se si të merreni me të harrova fjalëkalimin e kompjuterit. Shpresoj se ky do të jetë informacion i dobishëm që mund t’i referoheni në procesin e përdorimit. Faleminderit per shikimin!

Supermarketi elektronik HC

Chaolong TV cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hướng dẫn cách đăng nhập khi quên mật khẩu máy tính , hy vọng rằng những thông tin chúng tôi chia sẻ sẽ hữu ích cho bạn. Đừng quên Cháo Lòng TV là website trực tiếp bóng đá miễn phí, tốc độ cao, được yêu thích nhất hiện nay nhé !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *