Lập dàn ý Tả cô giáo đang giảng bài (6 mẫu)

Rate this post

Bëni një skicë për të përshkruar mësuesin që jep mësim Në klasën që mbaj mend më shumë, ka skica të detajuara për t’i ndihmuar nxënësit të kuptojnë strukturën, si të shkruajnë një ese përshkruese, të plotësojnë ushtrimet me shkrim në klasë dhe të përgatiten për provimin përfundimtar.Semati i klasës së 5. Fto nxënësit të konsultohen.

Skicë që përshkruan mësuesin që po jep mësimin model 1

a. Hapja

 • Drejtoni, prezantoni mësuesin dhe klasën që dëshironi të përshkruani.
 • Këshillë: Sot në mëngjes, ne kemi orë angleze – një klasë që e pëlqen e gjithë klasa. Sepse kjo është një lëndë interesante, dhe gjithashtu sepse zonja Ha – mësuesja jonë e anglishtes jep mësim shumë mirë dhe tërheqës.

b. Trupi

Përshkrimi i përgjithshëm i mësuesit:

 • Sa vjeç është mësuesi? Jeni lidhur me këtë lëndë apo shkollë për një kohë të gjatë?
 • Si është fiziku juaj? Çfarë ngjyre ka lëkura?
 • Çfarë modeli flokësh ka veshur? Normalisht kur jepni mësim, i lidhni flokët lart apo i lini të lëshohen?
 • Kur shkoni në klasë, çfarë lloj veshjesh vishni zakonisht?
 • Si është mësuesi? Jeni të dashur nga studentët dhe kolegët?

– Përshkruani mësuesin gjatë ligjëratës:

 • Cili është qëndrimi juaj kur jepni mësim? (serioz, i butë, i qetë…)
 • Si jepni mësime të reja? (duke e mësuar çdo ide kryesore me kujdes, duke i përshkruar idetë në mënyrë të qartë, të hapur…)
 • Kur nuk e kuptoni mësimin, çfarë bëni? (flisni përsëri derisa ajo të kuptojë, kaloni përsëri kohë në fund të leksionit të klasës…)
 • Kur e gjithë klasa është e vëmendshme për të shkruar, çfarë bën mësuesi? (duke vëzhguar studentët, duke i kujtuar ata që të mos e bëjnë siç duhet, duke mos i kushtuar vëmendje…)
 • Kur jep leksione, tregon histori, si duket ajo? (i koncentruar, i dehur, entuziast…)

c. fund

 • Mendimet dhe ndjenjat e mia për mësuesin
 • Këshillë: Çdo mësim me zonjën Ha ka kaluar mrekullisht. Sa herë që e shoh duke dhënë mësim me pasion, gjithmonë ndjej se është e mrekullueshme. Shpresoj të studioj me të për një kohë të gjatë në të ardhmen.

>> Shih më shumë: Përshkruani një mësues që po jep me pasion një mësim ose përzgjedhës (10 mostra)

Skicë që përshkruan mësuesin që po jep mësimin model 2

a. Hapja

 • Drejtimi dhe prezantimi i klasës në të cilën e shikoja mësuesin tim duke ligjëruar me pasion.

b. Trupi

– Përshkrimi i përgjithshëm i mësuesit tuaj:

 • Karakteristikat e përgjithshme të pamjes: mosha, gjatësia, fiziku, ngjyra e lëkurës, frizurat, sytë …
 • Karakteristikat e përgjithshme të stilit dhe personalitetit: serioz, i shoqërueshëm, i butë, entuziast…

– Përshkruani mësuesen kur jep mësim me pasion: përshkruani veprimet, qëndrimet, sytë, fjalët e saj kur:

 • Kur ajo kontrolloi mësimin e vjetër
 • Kur ajo jep një mësim të ri
 • Kur ajo shkruan në tabelë
 • Kur ajo lexoi përmbajtjen kryesore që nxënësit ta kopjojnë
 • Kur ajo dëgjon studentët të flasin
 • Kur korrigjon detyrat e nxënësve

c. fund

 • Mendimet e mia për mësimet e mrekullueshme me mësuesin
 • Dashuria ime për mësuesin tim

Skicë që përshkruan mësuesin që po jep mësimin model 3

a. Hapja

 • Sot është orë leximi, mësuesi im është një pedagog shumë i pasionuar.

b. Trupi

 • Ajo po mëson një detyrë leximi: Kokrra orizi në fshatin tonë.
 • Përshkruani pamjen e mësueses: ajo vesh një fustan të gjatë të bardhë, flokë të gjatë, sy të mëdhenj, trup të rrumbullakët.
 • Zëri i saj ishte i ngrohtë kur lexoi poezinë, kur e lexoi e gjithë klasa e dëgjonte në heshtje.
 • Ajo na shpjegoi me kujdes pak nga pak atë që ne nuk kuptonim.
 • Fjalët e saj frymëzuese dhe lehtësisht të kuptueshme folën për përmbajtjen e poemës: imazhi i fshatit vietnamez, fermerët punëtorë.
 • Ajo na ndihmoi të kuptojmë vlerën e prodhimit të kokrrave të orizit, përpjekjet e fermerëve për të krijuar kokrra orizi.
 • Ajo i ndihmon studentët të kuptojnë mësimin duke dhënë mësim mirë dhe frymëzues.

c. fund

 • Çdo leksion i saj u përthit nga ne.
 • Ajo ka qenë gjithmonë e dashur për ne.

Përshkrimi skicë i mësuesit që po jep mësimin model 4

a. Hapja: prezantoni personin që dëshironi të përshkruani

Në jetën e çdo njeriu, ne kalojmë një jetë studentore, kujtime të lumtura dhe të trishtuara, miq të mirë që na qëndrojnë gjatë gjithë jetës. Përveç miqve, edhe mësuesit janë një nga personat që na qëndrojnë pranë në jetën studentore. Secili ka mësuesin e vet. Për mua, kur isha nxënës, mësuesja e klasës së parë ishte personi që e doja dhe e respektoja shumë, zonja Bich. Sa herë që ajo mbante një leksion, ne ishim të përfshirë në dëgjimin e leksionit.

b. Trupi i postës:

– Përshkrimi i pamjes:

 • Ajo këtë vit është 26 vjeç
 • Ajo është e gjatë dhe e hollë
 • Në klasën e sotme, ajo vesh një ao dai blu
 • Ajo ka veshur një palë taka të bardha
 • Ajo ka një zë shumë frymëzues dhe miqësor
 • Sytë e saj që flasin i bëjnë të gjithë të flasin
 • Buzët e holla, sa herë që buzëqesh, është kaq e bukur
 • Fytyrë e rrumbullakët
 • Flokët me gjatësi të pasme, duken kaq bukur
 • Hunda e saj është e lartë

– Përshkruani personalitetin tuaj:

 • Ajo është shumë e butë, por ndonjëherë është shumë e rreptë
 • Ata prej jush që nuk shqetësohen për studimin apo vëmendjen ndaj leksioneve të saj janë të gjithë të vëmendshëm dhe të kujdesshëm
 • Ajo është shumë e drejtë, nuk do askënd dhe as nuk urren askënd
 • Ajo na do shumë
 • Ajo i do shumë studentët e saj, kujdeset për ta dhe i mbron

– Përshkrimi i aktiviteteve:

 • Kur vjen në klasë, gjithmonë buzëqesh dhe pyet për shëndetin dhe disponimin tonë
 • Ajo mëson me shumë sinqeritet dhe mendim me ne
 • Ajo gjithmonë i mëson nxënësit nga e lehtë në të vështirë, ajo do të mësojë në detaje ose do të na sugjerojë ta bëjmë vetë.
 • Ajo shkruan shumë mirë, prandaj shkrimi ynë bëhet më i mirë kur jep mësim
 • Ajo tregon histori shumë mirë, kur ajo tregon histori, unë gjithmonë dëgjoj dhe i kushtoj vëmendje si të magjepsur
 • Ajo i do dhe kujdeset për kolegët e saj
 • Ajo është një model ideal për ne që ta ndjekim

c. Fundi: Më thuaj çfarë mendon për mësuesin

 • Unë të dua dhe të dua shumë
 • Unë do të përpiqem të bëhem dikush si ju

Skicë që përshkruan mësuesin që jep mësim

Përshkrimi skicë i mësuesit që po jep mësimin model 5

 • Më shumë përshtypje më la ora e fundit e së mërkurës.
 • Përshkruani disa tipare të mësueses: ajo mban një ao dai të verdhë, ka një figurë të vogël, flokë të gjatë, sy të mëdhenj etj.
 • Klasa ime po studion lexim, kokrrat e orizit të fshatit tonë.
 • Zëri i saj është i ngrohtë dhe frymëzues kur lexon poezinë. E gjithë klasa e dëgjoi atë duke lexuar.
 • Fjalët e saj të leksionit ngjallën në zemrën time imazhin e fshatrave vietnamezë, fermerëve punëtorë dhe të guximshëm.
 • Ajo më jep një ndjenjë të rolit të një fermeri kur bën kokrra orizi.

c. fund

 • Klasa ka mbaruar, por unë jam ende i zhytur në leksionin e saj.
 • Kjo është klasa që kam më shumë përshtypje për të.

>> Referojuni detajeve të mostrave të mira të eseve: Klasa 5: Përshkruani mësuesin ose mësuesin tuaj në një klasë që ju kujtohet më shumë

Përshkrimi skicë i mësuesit që po jep mësim model 6

a. Hapja

 • Drejtoni dhe prezantoni imazhin e mësuesit të përfshirë në leksion.
 • Këshillë: Mosha studentore është ndoshta koha më e bukur në jetën e çdo personi. Aty kemi miq për të inkurajuar, për të ndarë të gjitha gëzimet dhe hidhërimet dhe mbi të gjitha për të dëgjuar mësimet e vlefshme të njohurive që mësuesit kanë dhënë me përkushtim. Për mua, më pëlqente shumë të shikoja znj. Lam, mësuese e Letërsisë në klasën time në Ao Dai, duke dhënë mësim me pasion.

b. Trupi

– Parathënie e përgjithshme për të

 • Ajo është mësuese letërsie dhe mësuese shtëpie.
 • Çdo leksion i saj është rezultat i shumë netëve të qëndrimit deri vonë për të përgatitur plane mësimore, i këmbënguljes, këmbënguljes në lexim dhe kultivimit të dijes.
 • Ajo këtë vit është pothuajse 40 vjeç. Ajo kullon butësinë e butë të një dashamirëse të letërsisë, ndaj duke qenë me të ndihemi gjithmonë të sigurt, ngrohtë dhe ndjejmë pasionin dhe entuziazmin për profesionin.
 • Figura e saj është e rregullt
 • Me një fytyrë ovale dhe lëkurë të bardhë rozë, ajo duket gjithmonë më e re se mosha e saj.
 • Sytë përmbajnë aq shumë dashuri për nxënësit, entuziazëm për mësimin.

– Ajo është e zhytur në leksionin e saj

 • Sot ajo vesh një ao dai ngjyrë vjollce, duke ngjallur seriozitetin e një vajze Hue.
 • Flokët i kishte të lidhura mirë për të zbuluar fytyrën dhe buzëqeshjen e saj të ndritshme.
 • Duart e saj të holla, si fidane bambuje, mbajnë butësisht një shkumës të bardhë dhe shkruajnë në tabelë fjalët mjeshtërisht dhe në vijë të drejtë: “Fotografia e motrës sime”
 • Zëri i saj është i ngrohtë dhe i butë, duke tërhequr studentët të zhyten në leksion.
 • Sytë e saj i shikonin studentët e saj me dashuri dhe dashuri. Sytë e saj dukej se zëvendësuan fjalët e saj. Sy të kënaqur kur nxënësit janë entuziastë në klasë. Sytë e trishtuar kur nxënësit nuk janë përgatitur me kujdes para se të vijnë në klasë.
 • Mënyra e saj e mësimdhënies është gjithmonë kreative që të mos ndihemi të mërzitur apo të përgjumur kur studiojmë letërsi.
 • Ajo shpesh u jep nxënësve pyetje të të kuptuarit të leximit për t’u përgatitur fillimisht në shtëpi dhe më pas në klasë për të filluar të mësojnë detajet. Në këtë mënyrë, studentët mund ta kuptojnë mësimin më fort.
 • Ajo shpesh organizon lojëra të vogla për t’i dhënë gjallëri mësimit.
 • Çdo mësim, ajo tregon histori të lidhura, duke na tërhequr ne nxënësit.
 • Tregime qesharake e bëjnë të gjithë klasën të qeshë. Sa herë që buzëqesh, dhëmbët e saj janë të bardhë, madje si kokrra misri. Buzëqeshja e saj duket po aq e butë sa zana në një përrallë.
 • Ka histori vërtet prekëse që i bëjnë të gjithë të përsiatin dhe të mendojnë.
 • Sa herë që ajo jep një leksion, ajo zakonisht lexon shumë ngadalë në mënyrë që ne të mund të mbajmë shënime, shëtit nëpër klasë për të kontrolluar nëse kemi ndonjë gabim drejtshkrimor, ajo do të na kujtojë t’i korrigjojmë ato.
 • Me mësimin e sotëm, ajo na tregoi për kuptimin e tregimit: respektoni dhe pranoni sukseset dhe talentet e të tjerëve, xhelozia dhe zilia vetëm sa i bëjnë njerëzit të zhyten më thellë në dëshpërim, egoizëm, duke prishur kështu marrëdhëniet e mira.
 • Pas mësimit, ne gjithmonë mendojmë për atë kuptim. A ka ndonjë prej nesh që nuk ka qenë kurrë xheloz apo ziliqar? Por tejkalimi i tij, fitorja është gjëja e rëndësishme.

c. fund

 • Rikonfirmoni ndjenjat tuaja.
 • Falë zonjës Lam, orët e letërsisë nuk janë bërë më të mërzitshme. I jemi gjithmonë mirënjohës, sepse falë kësaj e duam më shumë Letërsinë, e duam më shumë jetën dhe dimë të jetojmë me kuptim.

Punimet e provimit të semestrit të dytë klasa 5 me përgjigje

  • Pyetjet e provimit për semestrin e dytë të lëndëve vietnameze të klasës së 5-të në 2020-2021 – Pyetja 1
  • Pyetjet e provimit perfundimtar per semestrin e II-te te klases se V-te ne matematike per vitin 2020-2021
  • Provimi i matematikës në klasën e 5-të në fund të semestrit të dytë 2021
  • Provimi i matematikës së klasës së 5-të në fund të semestrit të dytë, 2021, Pyetja 1
  • Provimi i anglishtes për klasën 5, semestri 2, 2021 – Pyetja 1
  • Provimi i anglishtes për klasën 5, semestri 2, 2021 – Pyetja 2
  • Pyetjet e provimit përfundimtar për klasën e dytë 5 lëndë vietnameze në 2020 – 2021
  • Pyetjet e provimit vietnamez të klasës 5 në fund të semestrit të dytë të 2021
  • Provimi i shkencave të klasës së 5-të në fund të tremujorit të dytë në 2021
  • Pyetjet e provimit perfundimtar per semestrin e II-te, klasen e 5-te, Histori – Gjeografi per vitin 2020 – 2021
  • Provimi i Informatikës së klasës së V-të në fund të semestrit të II-të 2020 – 2021
  • Fletët e provimit për semestrin e dytë të klasave të shkollës fillore
  • 50 Pyetjet e provimit në fund të semestrit të matematikës së klasës 5 të ngarkuara shumë
  • 50 pyetje provimi për semestrin e dytë të klasës vietnameze 5 Shumë shkarkime
  • Seti i fletëve të provimit përfundimtar për semestrin e dytë të klasës së 5-të 2021 Plot lëndë
  • Problemet e zakonshme të matematikës në provimin e semestrit të dytë, klasa 5
  • Historia e klasës 2 – Punimet e provimit të gjeografisë për semestrin e dytë me matricë provimi
  • Programi mësimor për semestrin e dytë të klasës së 5-të Mat
  • Seti i pyetjeve të provimit përfundimtar për semestrin e dytë të klasës së 5-të në Vietnamisht në 2021
  • Punimet e provimit Histori – Gjeografi Semestri 5-të 2 u ngarkuan shumë

Përveç skicës së mësuesit që jep mësim, nxënësit ose prindërit mund t’i referohen edhe pyetjeve të provimit për tremujorin e parë të klasës 5 në lëndët matematikë, vietnameze dhe anglisht sipas qarkores standarde 22 të Ministrisë së Arsimit. dhe llojet e Ushtrime vietnameze të rishikimit të klasës së 5-të. Këto pyetje të provimit janë mbledhur dhe përzgjedhur nga VnDoc.com nga shkollat ​​fillore në të gjithë vendin për t’u ofruar nxënësve të klasës 5 pyetjet e rishikimit të provimit të semestrit të parë të cilësisë më të mirë. Ju ftojmë ju dhe prindërit tuaj të shkarkoni pyetjet e provimit falas dhe të praktikoni.

Chaolong TV cảm ơn bạn đã đọc bài viết Lập dàn ý Tả cô giáo đang giảng bài (6 mẫu) , hy vọng rằng những thông tin chúng tôi chia sẻ sẽ hữu ích cho bạn. Đừng quên Cháo Lòng TV là website trực tiếp bóng đá miễn phí, tốc độ cao, được yêu thích nhất hiện nay nhé !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *