Tuyển Tập Đề Thi Bồi Dưỡng học sinh Giỏi Tiếng Việt lớp 5 có Đáp Án

Rate this post

Koleksioni i Provimeve për nxitjen e studentëve të shkëlqyer vietnamezë në klasën 5 me përgjigje. Referojuni pyetjeve të provimit për studentët e shkëlqyer vietnamezë në klasën 5 në nivel qyteti, rrethi dhe krahine me përgjigje të detajuara. Vetë-studimi Online dëshiron t’ju prezantojë ju dhe miqtë tuaj për t’iu referuar Koleksionit të Testeve për Nxitjen e Studentëve të Mirë Vietnamezë në klasën 5 me përgjigje

Koleksioni i Provimeve për nxitjen e studentëve të shkëlqyer vietnamezë në klasën 5 me përgjigje

Shkarko

TESTI I PËRZGJEDHJES SË STUDENTIT VIETEMËZ KLASA 5

Tema

Pyetja 1: (1 pikë)

Lexoni me kujdes fragmentin e mëposhtëm dhe përgjigjuni pyetjeve.

“Çdo pasdite, ai bilbil, nga hiçi, vinte e ulej në trëndafilin e shtëpisë sime dhe këndonte.

Dukej se gjatë asaj dite ishte e lumtur sepse ishte e lirë të bredhte nëpër qiell dhe erë, të pinte aq shumë ujë të freskët burimi në luginë, të shijonte kaq shumë fruta të shijshme në pyllin e gjelbëruar. Kështu pasditeve, kënga herë është e qetë, herë e zhurmshme, si një lahutë në errësirë, por tingulli jehon përgjithmonë në qetësi, sikur dridhet mjegulla e ngrirë që varet në bar”.

1. Për çfarë lavdëron fragmenti i mësipërm?

 1. Sa fjalë ka në fragmentin e mësipërm?

Pyetja 2: Gjeni dhe regjistroni emrat, foljet dhe mbiemrat në fjalitë e mëposhtme:

Deri më tani, Hoa ende nuk mund të harrojë fytyrën e tij të butë, flokët e argjendtë, sytë e dashur dhe të shqetësuar.

Pyetja 3: Identifikoni ndajfoljen, kryefjalën dhe kallëzuesin në fjalitë e mëposhtme:

 1. Jashtë, zhurma e fantazmave që binin.
 2. Në mes të liqenit del një ishull i vogël.
 3. Për shkak të punës së saj të palodhur, shoku im i klasës Lan ishte një student i mirë.

Pyetja 4: Jepni disa nga fjalët e mëposhtme:

I ndershëm, mik, i llastuar, i ndarë, punëtor, i lidhur, partner, i bindur, ndihmës, lexues, i vështirë.

Ndani fjalët e mësipërme në 3 grupe:

 1. a) Fjalë e përbërë sintetike
 2. b) Fjalët e përbëra kategorike
 3. c) Fjala largohet.

Pyetja 5. Shkruani ndjenjat tuaja kur të përfundoni së lexuari poezinë:

Orizi i pjekur vërshoi në luginë

Dhe tingujt e muzikës së kuajve

Në të gjithë pyllin e egër.”

(Përpara portës së parajsës – Nguyen Dinh Anh)

Pyetja 6:

Përshkruani një nga suveniret tuaja të preferuara që ju dhanë në një nga ditëlindjet tuaja.

PËRGJIGJE PËR TESTIN E PËRZGJEDHJES SË NXËNËSVE TË KLASËS 5

VITI SHKOLLOR 2008-2009

vietnameze

– Katër fjalë. (0.25 VND)

Pyetja 2. (1 pikë)

Emri: Tani, lule, fytyrë, flokë, sy, ai (0,5d)

Folja: Harro, dua, shqetësohesh (0.25 đ)

Mbiemrat: Kind, silver, full (0,25 đ)

Pyetja 3 (1.5 pikë)

Përgjigja e saktë për secilën fjali jep 0,5 pikë.

 1. Jashtë duke luajtur, / zhurma e fantazmave që bien / shpërthejnë.

TNCN VN

 1. Në mes të liqenit, / del / një ishull i vogël.

TN Vietnam CN

 1. Për shkak të punës së saj të palodhur, shoku im i klasës Lan ishte një student i mirë

TNCN VN

Pyetja 4. (1 pikë)

 1. a) Fjalë të përbëra me kuptime sintetike: të thyera, të përbashkëta, të bashkangjitura, të ndihmuara (0,5d)
 2. b) Fjalë të përbëra me kuptim kategorik: shoqërues, lexues (0,25 pikë)
 3. c) Fjalët e përbëra: i ndershëm, punëtor, i bindur, i vështirë (0,25d)

Pyetja 5: (1 pikë)

“Haqe ngjyrë mjalti

Orizi i pjekur vërshoi në luginë

Dhe tingujt e muzikës së kuajve

Në të gjithë pyllin e egër.”

(Përpara portës së parajsës – Nguyen Dinh Anh)

HS përmendi:

Me vetëm katër vargje, autori ka përshkruar një pamje relativisht të plotë të bukurisë së qiejve përballë portës me hapësirën e gjerë (të shpateve të pyllit, të fushave, të luginave të orizit), me ngjyrat e fshati i krijuar (ngjyra e mjaltit, ngjyra e orizit të pjekur) dhe kumbohet në të është një hapësirë ​​shumë tipike dhe e njohur e maleve dhe pyjeve (tingulli i muzikës vibruese të kuajve). Piktura është e qetë, por përmban një vitalitet të brendshëm, një bukuri të thellë dhe delikate…

Vargu 6.

Nxënësit shkruajnë një ese (rreth 20-25 rreshta) ku përshkruajnë një kujtim që u pëlqen dhe e shkruajnë në stilin e duhur të përshkrimit të objektit, duke e përshkruar qartë.

a, Mësimi i hapjes (1 pikë): prezantoni kujtimet tuaja të preferuara. Kush e dha atë suvenir dhe kur?

b, Trupi (3 pikë)

– Përshkruani në mënyrë strikte dhe të arsyeshme (përshkrim i gjerë, përshkrim i detajuar) 1 pikë

– Të dinë të zgjedhin dhe të përshkruajnë veçori specifike dhe të jashtëzakonshme në mënyrë që ta “vizatojnë” atë objekt në mënyrë të gjallë dhe tërheqëse.

– Ajo ka një humor.

– Shprehni ndjenjat, qëndrimet dhe ndjenjat tuaja, duke u përpjekur t’i përcillni lexuesit ndjenjat dhe një përshtypje të mirë për atë suvenir (1 pikë)

c, Përfundim (1 pikë): Shfaqja e dashurisë, ruajtja e kujtimeve me veprime dhe veprime specifike….

* Inkurajoni studentët që kanë një hyrje indirekte dhe një fund të zgjatur

+ Rezultati i të gjithë mësimit vietnamez vlerësohet me 10, i rrumbullakosur në 0,5.

+ Pikët për të gjithë mësimin vietnamez do të zbriten për fjalë të këqija dhe gabime drejtshkrimore si më poshtë:

– Shkronja të këqija, prezantim i ndyrë minus 1 pikë (Mësuesi jep nota fleksibël)

Pyetje provimi dhe studentë të shkëlqyer në nivel rrethi

vietnameze

Koha për të bërë testin: 90 minuta (Nuk përfshin kohën për detyrën)

Mësimi 1 (2,5 pikë): a) Gjeni sinonimet dhe antonimet e fjalës “qëllimshëm”?

 1. b) Zgjidhni fjalët e mëposhtme për t’i vendosur në grupe sinonimish:

vështruar, lëkundur, përkëdhelur, vajtues, i mbushur me, i zjarrtë, i tejmbushur, vajtues, i gazuar, i ftohtë, ooh, vezullues, i plotë, tërheqës, i butë, i pasionuar, vezullues.

Mësimi 2 (3,5 pikë):

 1. a) Fjalët e nënvizuara në fragmentin e mëposhtëm i përkasin llojit të fjalës?

(DT, Tel, TT, Përemër, QHT)

Koha kalon kaq shpejt. Ata janë të rritur, ata janë adoleshentë, ata janë duke punuar, ata janë duke vozitur, ata po vrapojnë nëpër rrugë, por ata kanë ende kujtime të bukura nga fëmijëria e tyre. Ne vazhdojmë të mendojmë për të, për dashurinë e saj dhe vazhdojmë ta kujtojmë atë…

 1. b) Ndani fjalët e mëposhtme në tri grupe: DT; TEL; TT

mirënjohës, kuptimplotë, material, pushim, mirënjohës gjatë, pyes, pyet, jap, pyetje, i pafajshëm, jap, i vogël, i sigurt, i gjallë.

Mësimi 3 (3,5 pikë):

 1. a) Identifikoni kryefjalën, kallëzuesin dhe ndajfoljen në fjalinë e mëposhtme:

Atë natë, sapo mbaroi së ngrëni, një i ri shtatlartë, i gjatë, i veshur me një mantel të zi, shkoi me nxitim drejt vendit të mbledhjes.

 1. b) Çdo presje në fjali pas funksionit heq?

Në mesditë, pasi hëngra, vendosa një kapele pëlhure dhe dola me padurim nga shtëpia.

 1. c) Tregoni marrëdhënien nga toleranca në vijim dhe korrigjoni atë:

– Kjo tokë është e vështirë për t’u kultivuar, ndaj ka shumë gurë.

– Edhe pse nuk kam studiuar, kam marrë një notë të keqe.

– Puna e vështirë u prish, por babai vazhdonte të ndiqte.

Mësimi 4 ( 4.5 pikë )

Duke pasur parasysh strofën e mëposhtme:

Nesër

Diga e madhe lidh dy masivë

Deti do të shtrihet në mes të pllajës

Lumi Da ndan dritën në të gjitha drejtimet

Nga projekti i parë i madh hidroelektrik.

Ëndrra e poetit Quang Huy për të pasur një hidrocentral në lumin Da u realizua. I ndjeni imazhet e hequra në dy vargjet e para të strofës së mësipërme? Fjala “i habitur” është një pushim i mirë?

Mësimi 5 (5 pikë):

Ai fëmijë kishte parë skenën e zhurmshme, me ritëm të ngadaltë, zhurmë në mot me shi, pastaj erdhi stuhia. Hoa e përshkroi skenën.

(Pika e shkrimit dhe e prezantimit 1 pikë)

Përgjigjet e pyetjeve të provimit për studentët e shkëlqyer në Vietnamisht

Faza 1: a) Sinonimet: me dashje, me dashje

Detyrim: qëllimi, pakujdesia, …

 1. b) Pinch1: ngul sytë, përkëdheli, rehati

Çikë 2: vajtim, vajtim, vajtim.

Grupi 3: i tejmbushur, i tejmbushur, i tejmbushur

Majë 4: vezullim, shkëlqim, shkëlqim

Kukulla 5: e pasionuar, e sinqertë, e pasionuar

2: a) DT: koha, rinia, motoçikleta, rruga, gjyshja, kujtimi, dashuria, gjatë

T: largimi, rritja, nisja, kujtimi, vajtimi, kujtimi

TT: shpejt, gumëzhimë, fëmijëri

Përemri: Unë, unë

QHT: e kaluara, atëherë, rreth, dhe, e

b) DT: mirënjohje, kuptim, material, duke kërkuar, duke dhënë, gjë

T: mirënjohës, duke kërkuar, duke dhënë, duke marrë një pushim, në ankth

TT: i pafajshëm, i vogël, i sigurt, i gjallë

Cuu 3:

 1. a) Presja e parë: Ndani dy ndajfolje

Presja e dytë: Ndarëse e fjalës me fjalë

Presja e tretë: Ndarës i dy kallëzuesve

 1. b) Ndajfolje: Atë natë

Tema: një i ri i gjatë, i madh, i veshur me një mantel të zi

Kallëzues: nxitoni në atë vend për t’u takuar

 1. c) kështu që zëvendësohet i thyer

– edhe pse zëvendësohet Nëse

– e thyer zëvendësohet edhe pse

Faza 4:Diga e madhe lidh dy male: Ajeti flet për lidhjen e njeriut me natyrën – njeriu është zot i natyrës (diga e madhe është rezultat i punës së njeriut, dy malet janë natyrë madhështore). …)

– Imazhi “Deti do të gënjejë…” Forca e malit është se njeriu zotëron shkencën moderne, d.m.th., bllokon lumin për të parandaluar ndërtimin e hidrocentraleve në pllajë.

– Duke përdorur personifikimin, autori i jep detit statusin e një personi.

– I habitur nga pamja e çuditshme e mesit të tokës së lartë (“i habitur” do të thotë i çuditshëm, i hutuar, i panjohur. Në mes të pllajës së Këngës Da, shfaqet një rezervuar i madh uji që ngrihet, plot me ujë. pse të mos çuditeni)

– Fjala “i habitur” në poezi shpreh edhe krenarinë dhe habinë

SUBJEKTET KSHSG me zë të lartëKAPITULLI 5 – KOHA 4- VITI SHKOLLOR 2010- 2011

BURRAT: ANGLISHT

Koha për detyrat e shtëpisë: 60 minuta (pa përfshirë kohën e kopjimit)

Mesimi 1: Tregoni lidhjen e fjalëve të përdorura gabimisht në fjalitë e mëposhtme dhe korrigjoni ato.

 1. Nëse Machete e di që është i ngadalshëm, ai përpiqet të vrapojë sa më shpejt që të jetë e mundur.
 2. Edhe pse Lepuri vrapoi kaq shpejt, ai përsëri nuk mund ta arrinte breshkën.
 3. Kjo histori nuk është vetëm tërheqëse, por duhet të keni edhe një kuptim shumë të thellë edukativ.

Mësimi 2: Ndani fjalët e mëposhtme në 3 grupe: emra, folje dhe mbiemra.

Mirënjohës, mirënjohës, kuptimplotë, material, thyej, pyet, pyet, gjë, jep, jep, i pafajshëm, i vogël.

Mësimi 3: Gjeni përemrat në bisedën e mëposhtme, përveç cilës fjalë mund të zëvendësojë secili përemër?

Gjatë pushimit, Nam e pyeti North:

 • Bac, sa pikë ke marrë dje në anglisht?
 • Kam marrë dhjetë, sa pikë ke marrë? tha North.
 • Edhe mua.

Mësimi 4: Gjeni kryefjalën, kallëzuesin dhe ndajfoljen në fjalitë e mëposhtme:

 1. Jemi kaq të bekuar që na është dhënë një trup i shëndetshëm dhe i shëndetshëm nga jeta.
 2. Me sy të pastër, mund të shoh të dashurit e mi dhe jetën e bukur rreth meje.

Mësimi 5: Në artikullin “Orizi i fshatit tonë”, poeti Tran Dang Khoa shkroi:

Kokrra e orizit të fshatit tonë

Sulmuesi shtatë

Bie shi në mars

Pika djerse

Qershor me shi

Uji si gatuan dikush

Vdisni të gjithë flamujt

Gaforrja që noton në breg

Nëna ime zbriti për të mbjellë…

Si e kuptoni poezinë e mësipërme? Imazhet e kundërta në poezi ju kujtojnë mendime të ndryshme?

nëna të bëjë oriz dhe ne e duam edhe më shumë!

Mësimi 6:

“Nëna hapi krahët Tani merre lehtë

Unë zhdukem brenda.Mami vjen në krye

Nëna ngriti kokën për të parë këlyshët e vegjël

Qiftet dhe sorrat cicëronin pas.”

(Pham Ho)

Bazuar në poezinë e mësipërme, përshkruani një tufë zogjsh që ndjekin nënën e tyre në kërkim të ushqimit.

PËRGJIGJE:

Mësimi 1: (1 pikë)

Pjesa a: Fjala nëse zëvendëson fjalën e thyer

Fjalia b: Fjala duhet të zëvendësojë fjalën por

Opsioni c: Fjala duhet të zëvendësojë fjalën që

Mësimi 2: (1,5 pikë)

Emër: mirënjohje e gjatë, kuptim, material, pyetje, gjë, dhënie.

Folje: Mirënjohës, bëj një pushim, kërkoj, jap

Mbiemër: dinak, i imët

Mësimi 3: (1 pikë)

– Fjalia “Bac o…”: fjala ju (emër i përkohshëm si përemër) zëvendëson fjalën veri.

 • Fjalia “I mora dhjetë…”: Zëvendësova Bacin; ai zëvendësoi Nam.
 • Fjalia “Edhe unë”: zëvendësoj Nam; Zëvendësoni frazën “merr 10”.

Mësimi 4: (1.5)

 1. Jemi kaq të bekuar që na është dhënë një trup i shëndetshëm dhe i shëndetshëm nga jeta

Të ardhurat VN

të fortë.

 1. Me sy të qartë, ne mund të shohim të dashurit tanë dhe jetën

Të ardhurat personale VN CN

jeta e bukur përreth.

VN

Mësimi 5: (2 pikë)

Kokrra e orizit të fshatit tonë i është dashur të kalojë nëpër shumë mundime të mëdha të natyrës: që është buqeta e korrikut, që është shiu i marsit… Edhe kokrra e orizit bëhet nga djersa e një nëne të butë.në fushën e zjarrit. : “Një pikë djerse / Binte shi në qershor / Uji ishte si gatimi i dikujt / Peshku ngordhi / Gaforrja doli në breg / Nëna ime zbriti për të transplantuar …” . Imazhet e kundërta në dy poezitë e fundit (“Gaforrja doli në breg / Nëna ime zbriti për të transplantuar” na kujton vështirësitë dhe vështirësitë e një nëne që janë të vështira për t’u krahasuar. Kështu ndiejmë më thellë. ngjyrosim vështirësitë e

Mësimi 6: (3 pikë)

Studentët që dinë të mbështeten në idetë poetike mund të bëjnë një ese përshkruese me 3 pjesë të mjaftueshme për të siguruar që y/c është rreth 25 dong)

(Mësuesit në mënyrë fleksibël i kushtojnë vëmendjen e studentëve ndaj shkrimit dhe fjalëve përshkruese…)

Ju lutemi lexoni shkarkimin për të parë grupin e plotë të dokumenteve!

Shkarko

 • Testet e matematikës së klasës 5 Fundi i semestrit 2 me përgjigje standarde Barem
 • PËRMBLEDHJE KLASA 4, KLASA 5 [Đầy Đủ – Hay Nhất]
 • NJOHURI TË PËRGJITHSHME TË KLASËS 5 VIETNAMEZE [Trọn Bộ]

Chaolong TV cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tuyển Tập Đề Thi Bồi Dưỡng học sinh Giỏi Tiếng Việt lớp 5 có Đáp Án , hy vọng rằng những thông tin chúng tôi chia sẻ sẽ hữu ích cho bạn. Đừng quên Cháo Lòng TV là website trực tiếp bóng đá miễn phí, tốc độ cao, được yêu thích nhất hiện nay nhé !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *